Θανατηφόρο τροχαίο: Υπό την επήρεια ναρκωτικών ο Βούλγαρος που θέρισε τη ζωή της 5χρονης
Θανατηφόρο τροχαίο: Υπό την επήρεια ναρκωτικών ο Βούλγαρος που θέρισε τη ζωή της 5χρονης

Χθες το μεσημέρι προσέκρουσε στο προπορευόμενο διπλοκάμπινο στο οποίο επέβαινε 5μελής οικογένεια, με αποτέλεσμα το τραγικό χαμό της 5χρονης. Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγήθηκε το πρωί ο 34χρονος Βούλγαρος ο οποίος ήταν ο οδηγός του οχήματος που προσέκρουσε το όχημα της πενταμελούς οικογένειας με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και να επιφέρει το θάνατο της 5χρονης Μαρίας Χριστίνας Δημητρίου.

Το Δικαστήριο διέταξε την κράτηση του 34χρονου για 6 ημέρες μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων. Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης ο οποίος παρουσίασε τα γεγονότα, στον 34χρονο διενεργήθηκε έλεγχος αλκοτέστ με μηδενική ένδειξη, ωστόσο βρέθηκε θετικός στον έλεγχο του νάρκοτεστ. Ανακρινόμενος ο 34χρονος για τις συνθήκες του θανατηφόρου δυστυχήματος, ισχυρίστηκε ότι αποκοιμήθηκε στο τιμόνι και ξύπνησε μετά το τροχαίο ενώ παρακολουθείται από ψυχίατρο και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Εναντίον του υπόπτου διερευνάται το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας. Σε ότι αφορά την κατάσταση της υγείας των τραυματιών, το τετράχρονο αδελφάκι της πεντάχρονης έχει διαφύγει τον κίνδυνο και νοσηλεύεται μαζί με τον εννιάχρονο αδελφό του στο Μακάρειο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Τον κίνδυνο ευτυχώς επίσης έχει διαφύγει πλέον και η μητέρα τους η οποία νοσηλεύεται με κατάγματα και θλαστικά τραύματα στο Νοσοκομείο. Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Αρχηγό της Αστυνομίας μετά τα απανωτά θανατηφόρα τροχαία Υπεύθυνοι τροχαίας, αστυνομικοί διευθυντές κι όλοι οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς συμμετέχουν στην έκτακτη σύσκεψη την οποία συνεκάλεσε και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, στο Αρχηγείο.

Εκεί εξετάζονται καίρια βήματα που πρέπει να εξεταστούν σε κάθε επίπεδο, καθώς τα απανωτά θανατηφόρα τροχαία, που είτε οφείλονται σε έλλειψη οδηγικής παιδείας, όπως η απουσία χρήσης ζώνης ασφαλείας, είτε σε χρήση παραισθησιογόνων ουσιών, είτε και τα δύο μαζί έχουν αυξηθεί δραματικά.

Η Reaction Cyprus ζητά συνάντηση με τον ΠτΔ Εκπρόσωπος της Reaction Cyprus αναφέρει ότι κατά το παρελθόν προσωπικές παρεμβάσεις του ΠτΔ έχουν αποδώσει καρπούς, ενώ η Reaction αναφέρει ότι πρέπει να τεθεί άμεσα επί τάπητος η αναθεώρηση της νομοθεσίας επί τω αυστηρότερο.

Πηγή: Newsit.com.cy

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications