Νορβηγοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι αντί να γινόμαστε εξυπνότεροι, έχουμε αρχίζει να χαζεύουμε - Σε πτωτική τροχιά ο δείκτης ευφυΐας τα τελευταία χρόνια
Νορβηγοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι αντί να γινόμαστε εξυπνότεροι, έχουμε αρχίζει να χαζεύουμε - Σε πτωτική τροχιά ο δείκτης ευφυΐας τα τελευταία χρόνια

Και δεν ξέρουν γιατί γίνεται αυτο λένε! θα σας πω εγώ τον έναν λόγο :όσο οι διαφορετικές φυλές αναμειγνύεται τόσο χαμηλότερη ειναι η νοημοσύνη! ο ένας λόγος ειναι αυτός, και λένε αρλούμπες για διατροφή και περιβαλλοντικούς παράγοντες!άκουσον άκουσον,αλλά ποιος θα πει την αλήθεια? οι διαφορετικές φυλές δεν ειναι μονο οι λαθρο , για παράδειγμα στην Ελλάδα υπάρχει ενα ποσοστό της τάξης του 60% που δεν ειναι καυκάσιοι στο γένος και συνεπώς ούτε απόγονοι των αρχαίων ειναι,(μη Έλληνες)αυτο το ποσοστό ακολουθεί ότι του λένε, και κατα συνεπεία κόμματα του συστήματος,βλέπε ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ κτλ ,πέρα που έχουν εμφανές αραβικά χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχει ιστορικά κανένας κομμουνιστης αριστερός εφευρέτης αυτο απο μονο του λέει πολλά,για αυτούς έχουν φτιάξει έτσι τα σχολειά, που βασίζονται στην αντιγραφή και οχι στην εξυπνάδα, αυτούς τους χρήσιμους ηλίθιους βάζουν οι Εβραίοι να λένε χαζούς και αμόρφωτους τους μη Αριστερούς!και παπαγαλίζουν οτι τους έμαθαν ως δεδομένα , όταν όλη η τεχνολογική πρόοδο ήρθε απο αντισημίτες και Εθνικοσοσιαλιστές ναζι!οποιος λογικός κάτσει και συζητήσει με κομμουνιστή μέσα σε 1 λεπτό θα διαπιστώσει ότι πέρα απο δογματικοί αγριάνθρωποι ειναι εντελώς στόκοι, τον άλλο λόγο της τεράστιας πτώσης της νοημοσύνης βρείτε τον εσεις! ειναι τεχνητός

Ερευνητές του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών Ragnar Frisch της Νορβηγίας υποστηρίζουν ότι ο δείκτης νοημοσύνης φθίνει σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Σε άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences, εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παλαιότερες μελέτες, πάντως, είχαν δείξει ότι οι άνθρωποι έγιναν ευφυέστεροι το πρώτο μισό του 20ου αιώνα.

Πολλές θεωρίες διατυπώθηκαν στη συνέχεια για να εξηγήσουν αυτή την βελτίωση του ανθρώπινου νου, όπως η συμβολή της διατροφής, της φροντίδας υγείας, της μόρφωσης και άλλοι παράγοντες.

Αλλά οι Νορβηγοί ειδικοί έρχονται τώρα να μας πουν ότι αντί να γινόμαστε εξυπνότεροι, έχουμε αρχίζει να χαζεύουμε. Οι επιστήμονες ανέλυσαν τεστ IQ στα οποία είχαν υποβληθεί νεαροί άνδρες που είχαν καταταγεί στον στρατό την περίοδο 1970-2009. Μελετώντας τα δεδομένα 370.000 τεστ ανακάλυψαν ότι το σκορ του δείκτη νοημοσύνης έφθινε κατά επτά μονάδες ανά γενιά.

Επίσης εντόπισαν διαφορές ανάμεσα στις οικογένειες, γεγονός που σημαίνει ότι η μείωση εν μέρει μπορεί να αποδίδεται και σε περιβαλλοντικούς παράγοντες. Αλλά επίσης μπορεί να έχει να κάνει με επιλογές του τρόπου ζωής, όπως αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και το γεγονός ότι σήμερα τα παιδιά διαβάζουν λιγότερο και παίζουν περισσότερο με ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Και δυστυχώς στο ίδιο συμπέρασμα έχουν καταλήξει και άλλες μελέτες. Ερευνητές στη Μ. Βρετανία πρόσφατα παρατήρησαν ότι το σκορ νοημοσύνης έχει πέσει από 2,5 έως 4,3 μονάδες ανά δεκαετία από το τέλος περίπου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Επίσης, τον Δεκέμβριο του 2017 αμερικανική μελέτη έδειξε ότι τα παιδιά που είχαν μεγαλώσει τρώγοντας πολλά ψάρια έτειναν να έχουν υψηλότερο δείκτη ευφυΐας και να κοιμούνται καλύτερα. Αλλά δυστυχώς στον δυτικό κόσμο σήμερα ελάχιστα είναι τα παιδιά που τρώνε επαρκείς ποσότητες ψαριών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications