Περίεργος θάνατος γυναίκας στην Ξάνθη! «Ήθελε να αγοράσει πιστόλι…» – Τι λένε οι γιοι και η φίλη της…
Περίεργος θάνατος γυναίκας στην Ξάνθη! «Ήθελε να αγοράσει πιστόλι…» – Τι λένε οι γιοι και η φίλη της…

Κανείς δεν φανταζόταν αυτό που θα ακολουθούσε όταν το πρωί της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου η Μαρία Χαλιαμακίδου 55 χρόνων, έφυγε ξαφνικά από το νοσοκομείο της Ξάνθης όπου εργαζόταν. Στους συνάδελφους της έκανε εντύπωση το γεγονός πως πριν φύγει, κοίταγε επίμονα το ρολόι της, σαν να βιαζόταν να βρεθεί σε ραντεβού.

Τέσσερις μέρες αργότερα την Καθαρά Δευτέρα, η τραγική είδηση έφτασε στους γιους της που την αναζητούσαν με αγωνία. Η άτυχη γυναίκα ήταν πνιγμένη στην παραλία των Αβδήρων κάτω από το παρεκκλήσι του Άη-Γιάννη. Το μπουφάν της βρέθηκε πεταμένο σε αντίθετη κατεύθυνση, όπως και τα κλειδιά της… Το αυτοκίνητο της ένα χρυσαφί Toyota Yaris, εντοπίστηκε επιμελώς παρκαρισμένο και κλειδωμένο δεκαοχτώ χιλιόμετρα μακριά, στο Πόρτο Λάγος.

Ερευνητές οι γιοι της
Από τότε οι δύο γιοι της μετατράπηκαν σε ερευνητές για να βρουν αν η μητέρα τους έπεσε σε παγίδα θανάτου και από ποιον. Το στοιχείο που τους οδήγησε στη βαθύτερη έρευνα, ήταν τα κλειδιά του αυτοκινήτου της που βρέθηκαν τυχαία μετά από ενάμιση μήνα. Εντοπίστηκαν κρυμμένα σε χόρτα στο λόφο του Αη-Γιάννη, τριακόσια περίπου μέτρα απόσταση από το σημείο που βρέθηκε το πτώμα της.

Πρόσθετα στοιχεία που δείχνουν τον αιφνιδιασμό της γυναίκας πριν την εξαφάνιση και το θάνατο της, βρέθηκαν στη τσάντα της που ήταν αφημένη στη θέση του συνοδηγού του αυτοκινήτου της. Η άτυχη μητέρα για κάποιο λόγο είχε κάνει ανάληψη τριακοσίων ευρώ, ενώ είχε αγοράσει και δώρα για τα εγγονάκια της.

Στο αυτοκίνητο υπήρχαν και δύο θερμός με καφέ που δεν ερευνήθηκαν για DNA. Από το σημείο που εγκαταλείφθηκε το αμάξι της στην άκρη του χωριού Πόρτο Λάγος, δόθηκε στο «Τούνελ» μια σημαντική μαρτυρία. Κάτοικος άκουσε τη νύχτα της Πέμπτης που χάθηκε η Μαρία ένα άλλο αυτοκίνητο να σταματά, πόρτες να ανοίγουν και να κλείνουν και να φεύγει με ταχύτητα.

Χτύπημα σε βράχια χωρίς καμία γρατζουνιά!

Ενώ βρέθηκε πνιγμένη σε μια παραλία με ρηχά νερά και κοφτερά βράχια, η σορός της δεν έφερε την παραμικρή γρατζουνιά. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση στο πτώμα της δεν υπήρχαν τραύματα ή κατάγματα. Μόνο στο κεφάλι που φέρονται να προκλήθηκαν προθανάτια από πτώση σε βράχο.

Ο προϊστάμενος τη Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ», τόνισε:

«Θεωρώ πως στην ιατροδικαστική έκθεση δεν εξηγείται επαρκώς πως οι δύο μώλωπες στο κεφάλι προκλήθηκαν από βράχια και όχι από κάποια άλλη επιφάνεια. Επίσης αναφέρεται πως το πτώμα βρέθηκε σε κατάσταση σαπωνοποίησης κάτι που είναι αδύνατον να συνέβη εντός θαλασσινού νερού μέσα σε τέσσερις μόλις μέρες. Σίγουρα υπάρχουν ερωτήματα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, όπως για παράδειγμα για ποιο λόγο δεν υπήρξαν τραύματα και σε άλλο μέρος του σώματος της. Δεν παρατηρήθηκαν κατάγματα που επίσης θα δικαιολογούνταν από πτώση σε βράχια. Απορία επίσης προκαλεί το γεγονός πως το μπουφάν της βρέθηκε εκτός του σώματός της. Έρευνα στα νύχια για DNA δεν αναφέρεται και το νερό που υπήρχε στο στομάχι της, δεν διευκρινίζεται αν ήταν γλυκό ή αλμυρό. Εάν ήταν αλμυρό, σημαίνει ότι όταν έπεσε στη θάλασσα ήταν ζωντανή».

Μαρτυρίες που ανάβουν το φως

Σημαντικές μαρτυρίες που έφτασαν στην εκπομπή ανέφεραν πως τον τελευταίο καιρό πριν χαθεί, ένα άτομο την πίεζε στο Facebook να βρεθούν, αλλά εκείνη δεν ανταποκρινόταν. Η Αγγελική Νικολούλη μίλησε μαζί του και τη διαβεβαίωσε πως δεν γνώριζε λεπτομέρειες για το θάνατο της και πως είχε σταματήσει κάθε επαφή, μετά την άρνηση της. Άλλη ιδιαίτερη πληροφορία που έφτασε στην εκπομπή και διασταύρωσε ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Θανάσης Κατερινόπουλος, ανέφερε πως η Μαρία είχε οικονομικά μπερδέματα με τον πρώην σύντροφο της. Ο έμπειρος αξιωματικός τόνισε πως η πληροφορία αυτή πρέπει να ερευνηθεί γιατί μπορεί να οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου.

«Έψαχνε για όπλο γιατί κάτι φοβόταν…»

«Όποιος γνωρίζει κάτι να το πει να ησυχάσει η ψυχή της και τα παιδιά της που είναι τόσο αναστατωμένα…». Μ’ αυτά τα λόγια στενή φίλη της Μαρίας που μίλησε στο «Τούνελ», απηύθυνε έκκληση σε όποιον ξέρει τι πραγματικά συνέβη στην αδικοχαμένη μητέρα, να μιλήσει. Λίγο καιρό πριν της είχε εκμυστηρευτεί την επιθυμία της να συναντήσει τον πρώην σύντροφο της. Η σχέση τους είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και τον φοβόταν γιατί ήταν οξύθυμος. Αυτό που τάραξε τη φίλη της Μαρίας, ήταν πως ένα μήνα πριν βρεθεί νεκρή, της είχε πει πως ήθελε να αγοράσει ένα πιστόλι.

«Το ότι είχε στη τσάντα της τριακόσια ευρώ μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. Ποτέ πριν δεν είχε μαζί της τόσα χρήματα. Παλιότερα είχε επιχειρήσει να αγοράσει ένα όπλο από κάτι Ρομά που της είχαν ζητήσει αυτό ακριβώς το ποσό. Τελικά δεν τα βρήκαν. Τι να πω; Πιστεύω πως η οικογένεια έχει δίκιο. Τα στοιχεία σ’ αυτή την υπόθεση δεν κολλάνε. Ίσως να συναντήθηκε με κάποιον για να αγοράσει τελικά το όπλο που ήθελε να μην τα βρήκαν και να έγινε το κακό…», κατέληξε.

Την περιέγραψε σαν ένα άτομο χαμηλών τόνων με τεράστια αγάπη για την οικογένεια της, πολύ όμορφη και με καλό χαρακτήρα. Τελευταία φορά μίλησε μαζί της δύο μέρες πριν εξαφανιστεί. Η Μαρία ήταν σε καλή διάθεση, έκανε διατροφή για να χάσει κιλά και ανακαίνιζε το σπίτι της. Σύμφωνα και με άλλη φίλη της, περίμενε πως και πώς να διασκεδάσουν στο καρναβάλι της Ξάνθης και την Καθαρά Δευτέρα να πάνε σε γιορτή στα Άβδηρα, εκεί όπου τελικά βρέθηκε νεκρή.

Άβδηρα Ξάνθης: Εδώ παίχτηκε το θρίλερ της μητέρας…

Στην περιοχή Άβδηρα υπάρχει ένα χωμάτινο δρομάκι που οδηγεί στην παραλία. Σε όλη τη διαδρομή τα νερά είναι ρηχά και στο βυθό υπάρχουν βράχια. Σύμφωνα με τους συγγενείς της, αν η Μαρία έπεσε στη θάλασσα από εκείνο το σημείο, θα έπρεπε να διανύσει τη συγκεκριμένη διαδρομή από το Πόρτο Λάγος που βρέθηκε το αυτοκίνητο της, με τα πόδια. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανείς από τους πολλούς ψαράδες της περιοχής που να την είδε.

«Είναι αδύνατον να έφτασε μέχρι εδώ περπατώντας. Δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε», είπε στο «Τούνελ» ο γιος της από τον τόπο που εντοπίστηκε η σορός της, τέσσερις μέρες μετά την εξαφάνιση της. Το μπουφάν που φορούσε όταν χάθηκε, δεν βρέθηκε πάνω της αλλά σε απόσταση πέντε μέτρων και σε αντίθετη κατεύθυνση από τη σορό. Στην τσέπη του ρούχου υπήρχαν τα κλειδιά της δουλειάς της. Τα δεύτερα κλειδιά της βρέθηκαν κοντά στο εκκλησάκι σε μεγάλη απόσταση… «Ίσως κάποιος την έφερε εδώ και την πέταξε», τόνισε ο γιος της άτυχης γυναίκας.

«Της έκλεισαν εδώ το ραντεβού θανάτου;»

Ένας ψαροντουφεκάς βρήκε τυχαία τα κλειδιά του αυτοκινήτου της μέσα σε χόρτα, δίπλα στο βρυσάκι του Άι-Γιάννη στον λόφο πάνω από την παραλία. Νομίζοντας πως κάποιος τα είχε χάσει, τα κρέμασε πάνω στη βρύση. Στη συνέχεια κάποιοι άλλοι περιπατητές τα βρήκαν και τα παρέδωσαν στην αστυνομία. «Ίσως να είχε κάποιο ραντεβού ή να προέκυψε όσο ήταν στην εργασία της. Η Μαρία συνήθιζε να βάζει τα κλειδιά του αυτοκινήτου στην τσέπη του μπουφάν της. Δεν είναι δυνατόν τα κλειδιά να «πέταξαν» από το Πόρτο Λάγος μέχρι εδώ, ούτε από την θάλασσα που βρέθηκε, επάνω στον λόφο. Εγώ πιστεύω πως ήταν με κάποιον άλλο και όλα έγιναν σ’ αυτό εδώ το σημείο», ανέφερε στο «Τούνελ» η νύφη της.

«Την παρέσυραν σε ραντεβού και την έριξαν στη θάλασσα;»

Κανείς από τους στενούς συγγενείς της Μαρίας δεν μπορούσε να φανταστεί το κακό που θα έβρισκε την οικογένεια τους.

«Από την μέρα που εξαφανίστηκε αρχίσαμε να αγωνιούμε γιατί δεν απαντούσε στις συνεχείς κλήσεις μας. Στα γενέθλια των παιδιών μου απορήσαμε που δεν φάνηκε να τους ευχηθεί γιατί το περίμενε πως και πως. Όσο αργούσε να εμφανιστεί, δεν ήθελα να σκεφτώ κάτι κακό κι έλεγα μέσα μου πως θα θέλει να μας κάνει έκπληξη. Όταν καταλάβαμε πως έλειπε και το αυτοκίνητο της, τότε αποφασίσαμε να ανοίξουμε το σπίτι της», ανέφερε συγκινημένος στο «Τούνελ» ο γιος της Δημήτρης.

Η εικόνα που αντίκρισε όταν μπήκε στον προσωπικό της χώρο, έδειχνε πως η άτυχη γυναίκα έφυγε βιαστικά. Όταν γεμάτοι αγωνία οι γιοι της επικοινώνησαν με το Νοσοκομείο Ξάνθης όπου εργαζόταν, τους είπαν πως είχε πάρει μονοήμερη άδεια.

«Δεν πιστεύω πως η μητέρα μου έφυγε μόνη της. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν κολλάνε στην υπόθεση. Κάποιο ραντεβού είχε εκεί πέρα. Ίσως ήθελε να αγοράσει κάτι και γι αυτό να είχε σηκώσει χρήματα από την τράπεζα. Τώρα κάτι πήγε στραβά; Αυτός ή αυτοί που συνάντησε την πήγαν στον Άη Γιάννη, τη σκότωσαν και την έριξαν στην θάλασσα; Τίποτα δεν αποκλείω εκτός από το να έπεσε μόνη της στο νερό. Δεν υπάρχει περίπτωση, φοβόταν πολύ τη θάλασσα…

Κάθε μέρα επισκέπτεται το μνήμα της και ένα τεράστιο γιατί τον βασανίζει. «Θέλω να μάθω την αλήθεια. Με καίει μέσα μου… Να κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας να μάθουμε τι έγινε μ’ αυτήν την ψυχούλα… Δεν το άξιζε αυτό…», κατέληξε συγκινημένος. Ο φάκελος της δικογραφίας παραδόθηκε στον Εισαγγελέα Ξάνθης προκειμένου η έρευνα να προχωρήσει σε βάθος και να δοθεί εντολή για άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications