Ψάρευαν ΑΛΛΑ αυτό που Έπιασαν έχει Αναστατώσει την Κίνα (video)
Ψάρευαν ΑΛΛΑ αυτό που Έπιασαν έχει Αναστατώσει την Κίνα (video)

Ένα παράξενο ψάρι έχει κάνει τα κύματα του σερφαρίσματος στην Κίνα να αναστατωθούν λόγω του ασυνήθιστου της όψης του, καθώς ψαράδες εκεί που ψάρεψαν έπιασαν κάτι πολύ ασυνήθιστο στα δίχτυα τους και πραγματικά έμειναν με το στόμα ανοιχτό.Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το πλάσμα, που οι χρήστες του διαδικτύου ονομάζουν «ιχθυόπτηνο» ανακαλύφθηκε από αρκετούς ψαράδες στο Guizhou της νοτιοδυτικής Κίνας, όπως ανέφερε η εφημερίδα Guizhou Urban, σύμφωνα με την dailymail.co.uk.

Ενώ το σώμα του είναι κανονικά ενός φυσιολογικού ψαριού, το κεφάλι του έχει κάτι το ξεχωριστό, που δεν φαίνεται να αντιστοιχεί στα γνωστά, έως πρότινος.

Το βίντεο, που ακολουθεί στην συνέχεια, κυκλοφορεί σε κινεζικά online φόρουμ καθώς και στο Facebook επιτρέποντας στους χρήστες του διαδικτύου να συζητούν μεταξύ τους για το τι είναι πραγματικά αυτός το μυστηριώδες πλάσμα.

Κάποιοι είπαν ότι το κεφάλι του ψαριού μοιάζει με εκείνο ενός περιστεριού ή ενός παπαγάλου, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι έχει μεγαλύτερη ομοιότητα με εκείνο ενός δελφινιού.

Κάποιος, μάλιστα, είπε ότι «Μοιάζει με ραδιενεργό ψάρι».Ένας ειδικός στους ιχθύες από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας δήλωσε στην MailOnline ότι «δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί με το είδος των κυπρίνων», αλλά θα μπορούσε να εμφανίζει μια παραμόρφωση γνωστή ως «πατημένα», που συχνά παρατηρείται στα ψάρια.

Ο Yang Xing, εμπειρογνώμονας από το Ινστιτούτο Ερευνών Αλιείας Guizhou, δήλωσε στο Guizhou Urban Daily ότι είναι στην πραγματικότητα ένας παραμορφωμένος κυπρίνος.

Ο εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι η παραμόρφωση παρατηρείται συνήθως μεταξύ των ειδών του γλυκού νερού και συνέχισε να εξηγεί τις πιθανές αιτίες της παραμόρφωσης.

«Πιθανόν σαν έμβρυο να υπέστη κάποια βλάβη καθόσον μεγάλωνε. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι ότι η έλλειψη οξυγόνου στο νερό – λόγω υπερβολικά πολυσύχναστης αλιείας – προκάλεσε την παραμόρφωση της κεφαλής».

Σύμφωνα με την έκθεση, τα ψάρια απελευθερώθηκαν από τους ψαράδες μετά τη σύλληψή τους.

Ανάμεσα στις πολλές θεωρίες έχουν αναθαρρήσει και εκείνες που «βλέπουν» ότι θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε διάφορα μυθικά όντα ή τέρατα που ήταν πουλιά και ψάρια μαζί, ή ψάρια και άνθρωποι και άλλα πολλά τέτοια.

Δείτε το video όπου δείχνει το περίεργο ψάρι να προσπαθεί να αναπνέει στο έδαφος, αλλά παραδόξως δεν σπαρταράει.

diadrastika.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications