Ποιες είναι αυτές οι «περίεργες δομές»; Τα μυστηριώδη αντικείμενα που εντοπίζονται κοντά στην υπερμεγέθη μαύρη τρύπα του Γαλαξία μας.
Ποιες είναι αυτές οι «περίεργες δομές»; Τα μυστηριώδη αντικείμενα που εντοπίζονται κοντά στην υπερμεγέθη μαύρη τρύπα του Γαλαξία μας.

Οι αστρονόμοι έχουν εντοπίσει αρκετές μυστηριώδεις δομές κοντά στην υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στην καρδιά του γαλαξία μας.

Οι «περίεργες δομές» φαίνεται να είναι σε θέση να επιβιώσουν στην τεράστια δύναμη της βαρύτητας της μαύρης τρύπας του Γαλαξία, γνωστή ως Τοξότης Α *.

Αυτά τα αντικείμενα μοιάζουν με σύννεφα αερίου, αλλά συμπεριφέρονται σαν αστέρια, αφήνοντας τους εμπειρογνώμονες να διασκεδάζουν. «Αυτά τα συμπαγή αστρικά αντικείμενα κινούνται πολύ γρήγορα και κοντά στην υπερμεγέθη μαύρη τρύπα του Γαλαξία μας», δήλωσε ο Δρ Άν Ciurlo, μεταδιδακτορικός μελετητής από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA).

Οι αστρονόμοι ανίχνευσαν για πρώτη φορά τις άγνωστες γαλαξιακές οντότητες ενώ κοσκινίζουν τα 12 χρόνια των δεδομένων από το Παρατηρητήριο WM Keck στη Χαβάη.

Χρησιμοποίησαν μια τεχνική γνωστή ως Spectrograph Imaging Infrared Imaging (OSIRIS) για την απόσπαση των αντικειμένων που προκαλούν σύγχυση. Ο OSIRIS περιλαμβάνει την ανάλυση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που φτάνει στη Γη για να κατανοήσει τη σύνθετη δυναμική των αερίων κοντά στην υπερμεγέθη μαύρη τρύπα.

Οι ερευνητές έχουν ομαδοποιήσει τα αντικείμενα- μυστήριο σε μια κατηγορία γνωστή σαν αντικείμενα G.
Ο Randy Campbell, δήλωσε:
«Ήταν πολύ περίεργο να ανιχνεύσουμε διάφορα αντικείμενα που έχουν πολύ ξεχωριστή κίνηση και χαρακτηριστικά που τα τοποθετούν στην κατηγορία των αντικειμένων G ή σκονισμένα αστρικά αντικείμενα».

Το πρώτο λεγόμενο αντικείμενο G εντοπίστηκε στο Γαλαξία το 2004.
Και τα δύο αυτά ασυνήθιστα αντικείμενα, που ονομάστηκαν G1 και G2, αρχικά θεωρούνταν σύννεφα αερίου, μέχρι να καταφέρουν να επιβιώσουν από την τεράστια βαρυτική έλξη της υπερμεγέθης μαύρης τρύπας.
Αυτό το υψηλό επίπεδο βαρύτητας μπορεί να απομακρύνει τα σύννεφα του αερίου.
«Εάν ήταν σύννεφα αερίων, τα G1 και G2 δεν θα ήταν σε θέση να παραμείνουν ανέπαφα», δήλωσε ο καθηγητής Αστρονομίας του UCLA, Mark Morris, ένας από τους κύριους ερευνητές.

Corfiatiko.blogspot.com

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications