Παρέμβαση Παπανδρέου για Σκοπιανό: «Ισορροπημένη η συμφωνία»
Παρέμβαση Παπανδρέου για Σκοπιανό: «Ισορροπημένη η συμφωνία»

Για μια συμφωνία «σε γενικές γραμμές ισορροπημένη», η οποία «αποτελεί μια αφετηρία» κάνει λόγο σε δημόσια τοποθέτησή του για το ονοματολογικό της πΓΔΜ ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Επί της ουσίας ο κ. Παπανδρέου τάσσεται υπέρ της συμφωνίας, αν και υπογραμμίζει ότι υπάρχουν και πτυχές σε αυτήν που δημιουργούν προβληματισμό, προειδοποιώντας παράλληλα ότι «διαίρεση σε πατριώτες και μειοδότες είναι άκρως επικίνδυνη».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «διαπραγματεύεται μόνη της, δεν προσπαθεί έγκαιρα να καλλιεργήσει το απαραίτητο πνεύμα εθνικής συνεννόησης και στο τέλος, θριαμβολογεί χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι αυτή η σε γενικές γραμμές ισορροπημένη συμφωνία, βασίζεται στις μακρόχρονες προσπάθειες πολλών άλλων και θα ήταν πολύ χειρότερη αν μέχρι την τελευταία στιγμή δεν είχαμε δώσει μάχη για σημαντικές κόκκινες γραμμές».

Στρέφει τα βέλη του και κατά της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας πως «λέμε ΟΧΙ στο όχι της Νέας Δημοκρατίας, γιατί δεν απορρέει από γνήσια πατριωτική στάση αλλά από επιζήμιο οπορτουνισμό. Πασχίζει να αποφύγει το πολιτικό κόστος απομακρυνόμενη ακόμα κι από τη συμφωνημένη εθνική γραμμή.

Μια γραμμή που διαμορφώθηκε με τη συνεννόηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης το 2008».

Όσον αφορά τη στάση του Κινήματος Αλλαγής, ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρεί ότι «η προτεινόμενη συμφωνία αποτελεί μια αφετηρία λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκή ευκαιρία ότι στην ΠΓΔΜ υπάρχει μια κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατική, μετριοπαθής, φιλοευρωπαϊκή, που κατανοεί ότι λύση χωρίς αμοιβαίους συμβιβασμούς δεν μπορεί να υπάρξει.

Στην ελληνική κοινωνία, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, υπάρχει μεγάλη ευαισθησία για ειδικές παραμέτρους του θέματος και πολλοί αναρωτιούνται αν υπάρχει ακόμα δυνατότητα να βελτιωθούν τα προβλεπόμενα για την εθνότητα και τη γλώσσα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications