Ο Καμμένος προειδοποίησε την Τουρκία μέσα στο ΝΑΤΟ: «Οι απειλές σας έχουν κόστος και θα το πληρώσετε»
Ο Καμμένος προειδοποίησε την Τουρκία μέσα στο ΝΑΤΟ: «Οι απειλές σας έχουν κόστος και θα το πληρώσετε»

Σκληρή γλώσσα εντός και εκτός της συνόδου του ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε ο Πάνος Καμμένος απαντώντας στις διαδοχικές απειλές Τούρκων αξιωματούχων.

«Απειλές για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών έχουν το κόστος τους και το κόστος αυτό η Τουρκία θα το πληρώσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του ΥΕΘΑ:
«Ενημέρωσα τους ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ για τη συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών για 99η ήμερα, ζήτησα από τον Τούρκο ομόλογο μου ενώπιον του συμβουλίου και του Γενικού Γραμματέα, να δώσει διευκρινίσεις και να εξηγήσει, να δώσει απάντηση για το τι σήμαινε η δήλωση του Αντιπροέδρου της Τουρκικής Κυβέρνησης ότι θα πακετάρουν τους 8 αξιωματικούς οι οποίοι έχουν αιτηθεί ασύλου στην Ελλάδα και το δικαστήριο άφησε ελεύθερους, αυτό εννοεί ότι θα είναι πράξη η οποία παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της χώρας μας, μια συμμάχου δηλαδή στο ΝΑΤΟ.

»Ζήτησα λοιπόν να διευκρινίσει ενώπιον των υπουργών εάν στηρίζει εάν επιβεβαιώνει ή όχι τη δήλωση του αναπληρωτή Τούρκου πρωθυπουργού.
»Όπως συνήθως κάνει η Τουρκία μίλησε για άλλα αντί άλλων.

»Η απάντηση που είχε να δώσει και κρατούνται χωρίς δίκη, χωρίς να έχουν υπάρξει καν κατηγορίες, συνεχίζει λέει η Τουρκία να εξετάζει τα δεδομένα τα ψηφιακά τα οποία έχουν στη διάθεσή τους.»Επανήλθα λέγοντας ότι η Ελλάδα να έχει μια απάντηση. Και ενώπιον των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και του ΓΓ, να πει η Τουρκία εάν προτίθεται να κάνει μια πράξη σε ξένη αλλά σύμμαχο χώρα στο ΝΑΤΟ, η οποία ουσιαστικά θα παραβιάζει και τις αρχές της συμφωνίας του ΝΑΤΟ και το διεθνές δίκαιο.

»Είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιου είδους παλικαρισμοί ενόψει των εκλογών, τέτοιου είδους ανακοινώσεις για το εσωτερικό θα πρέπει να καταλάβει η Τουρκία, ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να γίνονται και όταν έρχεται στις Βρυξέλλες να κάνει τον καλό σύμμαχο.
»Απειλές για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών έχουν το κόστος τους και το κόστος αυτό η Τουρκία θα το πληρώσει.

»Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται το διεθνές δίκαιο, θέλει καλή γειτονία, επιδιώκει τις καλές σχέσεις αλλά δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε τέτοιου είδους προκλήσεις οι οποίες δεν αποτελούν προκλήσεις απέναντι μόνο στη χώρα μας αλλά και στις συμμαχικές χώρες.

»Τέτοιους είδους προκλήσεις ήταν και η δήλωση Τσαβούσογλου σε σχέση με τη μονομερή όπως δήλωσε σήμερα κατάργηση της συμφωνίας για το μεταναστευτικό.

»Και γι αυτό το σημείο ενημέρωσα ΥΠΑΜ της ΕΕ που είναι και μέλη του ΝΑΤΟ».

Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια,like στην σέλιδα facebook:

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications