Οι αναρχικοί Ούννοι τα κάνουν γυαλιά-καρφιά, αλλά σύμφωνα με τον Τόσκα φταίει ο Μητσοτάκης
Οι αναρχικοί βάρβαροι Ούννοι τα κάνουν γυαλιά-καρφιά, αλλά σύμφωνα με τον Τόσκα φταίει ο Μητσοτάκης

«Ο Μητσοτάκης καλλιεργεί και εμπορεύεται μικροπολιτικά τον τρόμο», λέει ο Τόσκας, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ που κατήγγειλε πως «η κυβέρνηση προκλητικά ανέχεται τη δράση αναρχικών παρακρατικών ομάδων»Ισχυρή πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ ξέσπασε σήμερα, μετά το μπαράζ βίαιων περιστατικών που σημειώθηκαν αυτές τις ημέρες. Τα γεγονότα πυροδότησαν αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, η οποία απάντησε δια στόματος Νίκου Τόσκα.

Λίγο νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ούτε λίγο, ούτε πολύ, υποστήριξε ότι είναι... «αβάσιμες υπόνοιες» τα όσα καταγγέλλονται για άβατο στα Εξάρχεια.

Η επαναφορά της ατζέντας σε θέματα βίας και ανομίας ήταν αναπόφευκτη. Το Σάββατο, διμοιρία των ΜΑΤ δέχθηκε επίθεση με μολότοφ στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια μέρα σημειώθηκαν και πάλι τα... καθιερωμένα επεισόδια στα Εξάρχεια, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αρνείται ότι σημειώθηκε κάψιμο ελληνικής σημαίας, όπως έδειξε φωτογραφία που δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ.

Στα περιστατικά βίας και ανομίας ήρθε να προστεθεί η σημερινή εισβολή αναρχικών στο υπουργείο Ανάπτυξης που τα έκαναν γυαλιά-καρφιά, έσπασαν ένα μηχάνημα ΑΤΜ, πέταξαν φυλλάδια και αποχώρησαν, ζητώντας να χορηγηθεί άδεια στον εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τόσκας: Δεν υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια
Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας πήγε να κάνει το άσπρο μαύρο, λέγοντας ότι οι καταγγελίες περί αβάτου των Εξαρχείων είναι ... «αβάσιμες υπόνοιες». Και μάλιστα, σε μία περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μετά την επιστολή 400 κατοίκων που περιγράφουν την ανομία που επικρατεί έξω αό τα σπίτια τους.

Απαντώντας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο κ. Τόσκας παρουσίασε τα Εξάρχεια ως μια μάλλον αστυνομοκρατούμενη περιοχή. Όπως υποστήριξε, «διενεργούνται -σε καθημερινή βάση και καθ’ όλο το 24ωρο-στοχευμένοι και συστηματικοί έλεγχοι,αλλά και εξειδικευμένες δράσεις (πεζές-εποχούμενες περιπολίες, εξορμήσεις, συγκρότηση συνεργείων-ομάδων ελέγχου), αφενός μεν για την αποτελεσματική διαχείριση κάθε μορφής παραβατικότητας, στο πλαίσιο αναβάθμισης του επιπέδου της εμφανούς αστυνόμευσης, αφετέρου δε για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών ασφαλείας για τους πολίτες».

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση προκλητικά ανέχεται τη δράση αναρχικών παρακρατικών ομάδων
Έντονη ήταν η κριτική του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, που όπως είπε, «η δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν άνδρες των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι».
Ο αρχηγός της ΝΔ κατηγόρησε προσωπικά τον κ. Τσίπρα, που χαρακτήρισε «πρωθυπουργό της βίας και της ανομίας», ενώ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση προκλητικά ανέχεται τη δράση αναρχικών παρακρατικών ομάδων.

«Κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός των φόρων και του ψέματος αλλά και ο πρωθυπουργός της βίας και της ανομίας. Η κυβέρνηση προκλητικά ανέχεται τη δράση αναρχικών παρακρατικών ομάδων. Ούτε τις διώκει, ειδικά όταν πρόκειται για τις φιλικές της "συλλογικότητες" και τους κάθε λογής Ρουβίκωνες. Έχει παραδώσει ολόκληρες γειτονιές σε συμμορίες. Έχει αφήσει τα πανεπιστήμιά μας να μετατραπούν σε γιάφκες και ορμητήρια παραβατικών ομάδων στο όνομα δήθεν της προστασίας του ασύλου», τόνισε.

Τόσκας: Ο Μητσοτάκης επιλέγει να εμπορεύεται μικροπολιτικά τον τρόμο
Στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη απάντησε πριν λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ο κ. Τόσκας κατήγγειλε ότι η ΝΔ και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης επιλέγουν να καλλιεργούν και να εμπορεύονται μικροπολιτικά τον τρόμο».
«Οι καθημερινές επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. στην πάταξη της εγκληματικότητας στερούν από τον κ. Μητσοτάκη κάθε επιχείρημα περί δήθεν μη αντιμετώπισης της ανομίας – κοινωνικό όρο που ο ίδιος επιμένει να επικαλείται.

Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης επιλέγουν να καλλιεργούν και να εμπορεύονται μικροπολιτικά τον τρόμο. Τα ίδια έλεγαν καταστροφολογώντας τρομολαγνικά και για την οικονομία. Και εδώ διαψεύστηκαν οικτρά.
Οι πολίτες γνωρίζουν, θυμούνται και κρίνουν», αναφέρει ο κ. Τόσκας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications