Αν πληρώνουμε ακόμα για τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα, τι θα πληρώσουμε για την οικειοθελή παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας;
Αν πληρώνουμε ακόμα για τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα, τι θα πληρώσουμε για την οικειοθελή παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας;

Απόσπασμα σχολίου του κ. Δημητρίου Μπεθάνη στην επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο για την Μακεδονία.

Επειδή θα πούνε κάποιοι. Είναι τόσο σοβαρό αυτό το θέμα με την Μακεδονία και τα Σκόπια; Θα σας πω κάτι φίλοι μου, να κατανοήσετε τί διακυβεύεται. Εγώ είναι θεωρητικός άνθρωπος και βλέπω πιο εύκολα το μέλλον. Θα σας πω κάτι για να σκεφθείτε εσείς, να απαντήσετε εσείς τι διακυβεύεται αυτήν την στιγμή.

Σκεφτείτε πόσα χρόνια όλοι, μεγάλοι και νέοι άνθρωποι, έχουμε πρόβλημα με τα μάρμαρα που έχουνε πάρει από τον Παρθενώνα. Τα μάρμαρα, προσέξτε, τα είχε πάρει ο Έλγιν, που ήτανε λόρδος και ήτανε υπερήφανοι οι Άγγλοι που τα πήγε στην Αγγλία, επί τουρκοκρατίας. Δεν τα είχε πάρει όταν υπήρχε το κράτος η Ελλάδα και η Ελληνική κυβέρνηση. Τα πήρε με τους Τούρκους ο άνθρωπος και τα πήγε στην Αγγλία. Και τί λένε οι Άγγλοι; Είναι υπερήφανοι. Είναι Ελληνικά, δεν λένε ότι είναι δικά τους. Εννοείται ότι κι εκεί που είναι στο Βρετανικό Μουσείο, είναι Ελληνικά, δεν το αμφισβητεί κανείς.

https://www.youtube.com/watch?v=

Και έχουμε χύσει χιλιάδες τόνους μελάνι, χιλιάδες ώρες στις τηλεοράσεις, στα κανάλια, περιοδικά, εφημερίδες, συζητήσεις, βιβλία σε όλον τον κόσμο, ηθοποιοί, νομικοί, πολιτικοί, για να επιστρέψουν αυτά τα μάρμαρα στον τόπο που τους ανήκουν, εδώ στην Ακρόπολη. Πόση ενέργεια έχουμε καταναλώσει.

Σκεφτείτε τώρα -προσέξτε τι σας λέω, προσέξτε κυριολεκτώ εδώ- αυτό που προσπαθούμε να δώσουμε τώρα στους Σλάβους είναι 1.000 προς 1 με τα μάρμαρα του Παρθενώνα. ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑΔΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ. Δίνουμε θέατρα, δίνουμε ποιητές, δίνουμε συγγραφείς. Όποιος το λέει αυτό και δεν καταλαβαίνει να κάτσει στην άκρη, όπως όποιος το κάνει συνειδητά ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Προσέξτε τι λέω. Εδώ μιλάμε για τα μάρμαρα χρόνια από την ζωή μας, κι έχει ξεκινήσει πρώτος προς τιμήν του ο λόρδος Βύρων, αυτός το έχει ξεκινήσει για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, όχι οι Έλληνες. Το έχουνε ξεκινήσει οι ίδιοι οι Άγγλοι, που ήτανε τραγικό σφάλμα να πειράξουνε τον ανθρώπινο πολιτισμό. Κι εμείς πάμε μόνοι μας να δώσουμε χίλιες φορές μεγαλύτερο πνευματικό δώρο στους σκοπιανούς.

Τι λέτε τώρα. Ποιός το λέει αυτό. Ας είναι πολιτικός, ας είναι όποιος θέλει. Και θα επιτρέψουμε τέτοιο έγκλημα να γίνει μπροστά μας, να είμαστε εμείς ζωντανοί στην δικιά μας την γενιά; Θα πούμε μπείτε μες στην Ελληνική ιστορία και πάρτε στρατηγούς, πάρτε θεατρικά έργα, πάρτε γλυπτά, ό,τι θέλετε, πάρτε τον Όλυμπο;

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ; ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ; ***Απομαγνητοφώνηση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications