5 Ιουν 2018

Μεγάλη πυρκαγιά καταστρέφει τη ζώνη αποκλεισμού του Τσερνομπίλ.

Μεγάλη πυρκαγιά καταστρέφει τη ζώνη αποκλεισμού του Τσερνομπίλ.

Μια μεγάλη πυρκαγιά σκοτώνει την περιοχή πυρηνικών καταστροφών του Τσερνομπίλ. Οι αρχές έχουν αναπτύξει δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα, καθώς τα πυροσβεστικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τη ζώνη ραδιενεργού αποκλεισμού με μεγάλες ποσότητες νερού Η πυρκαγιά μέσα στη νεκρή ζώνη του Τσερνομπίλ, η οποία είναι τώρα μέρος της Ουκρανίας, ξεκίνησε την Τρίτη το πρωί.

Περίπου 29 οχήματα και 126 άτομα έχουν αποσταλεί στη περιοχή, με αρκετά αεροπλάνα και ελικόπτερα να ρίχνουν νερό από τον ουρανό στην περιοχή που έχει πληγεί από πυρκαγιά.

Το Τσερνομπίλ έγινε ο τόπος μιας από τις μεγαλύτερες πυρηνικές καταστροφές στην ιστορία, όταν ένας τοπικός αντιδραστήρας ισχύος εξερράγη το 1986, οδηγώντας σε μαζική μόλυνση της γύρω περιοχής.

Ο σοβαρά κατεστραμμένος αντιδραστήρας σφραγίστηκε από μια προστατευτική «σαρκοφάγο» από χάλυβα και σκυρόδεμα, ενώ η κοντινή πόλη Pripyat είχε τον πληθυσμό των 50.000, που εκκενώθηκε. Σήμερα, το Pripayt είναι πόλη-φάντασμα. Η λεγόμενη «ζώνη αποκλεισμού» επιβλήθηκε γύρω από τον τόπο της καταστροφής.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

Μεγάλη πυρκαγιά καταστρέφει τη ζώνη αποκλεισμού του Τσερνομπίλ.
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications