«Jurassic World: Fallen Kingdom» και πως η απληστία θα αυτοκαταστρέψει την παγκόσμια ελίτ
«Jurassic World: Fallen Kingdom» και πως η απληστία θα αυτοκαταστρέψει την παγκόσμια ελίτ

Σε λίγες μέρες βγαίνει στους κινηματογράφους μια ακόμα κινηματογραφική ταινία με δεινόσαυρους. Μόνο που αυτή τη φορά το σενάριο-sequel παρουσιάζει… “καινοτομίες”!

Στην παραγωγή του sequel, που ουσιαστικά αποτελεί το πέμπτο φίλμ του franchise της Universal, είναι ο λατρεμένος από το αμερικανοσιωνιστικό λόμπι, Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο Φραν Μάρσαλ.

Όπως έχω ξαναγράψει, το ενδιαφέρον για τους δεινόσαυρου,- είτε είναι καλλιτεχνικό, είτε επιστημονικό- δεν θεωρώ ότι είναι καθόλου τυχαίο. Έχω λόγους να πιστεύω ακράδαντα ότι η παγκόσμια ελίτ είναι μετεμψυχώσεις των δεινοσαύρων και συμπεριφέρονται ως τέτοιες.

To 1993, o Στίβεν Σπίλμπεργκ, στο αρχικό Jurassic Park, έδωσε ζωή με τα κινηματογραφικά του εφέ στους δεινόσαυρους που, σύμφωνα με το μυθιστόρημα το οποίο αναπαρήγαγε στην οθόνη, ήταν εργαστηριακά κατασκευασμένοι κλώνοι, κάτι που οι επιστήμονες λένε ότι το ερευνούν πραγματικά.

Η “καινοτομία”
Σε όλες τις ταινίες, η κατάσταση ξεφεύγει και είναι οι άνθρωποι που προσπαθούν να γλυτώσουν από τους δεινόσαυρους. Στην πρόσφατη που αναμένεται να βγει στις οθόνες σε λίγες μέρες, για μια ακόμα φορά οι δεινόσαυροι απειλούνται από τη Φύση, από εκρήξεις ηφαιστείου στο χώρο που φιλοξενούνται, και οι άνθρωποι καλούνται να τους σώσουν. Τι τρυφερό…

Μάλιστα, για τους φανατικούς της σειράς, η Universal έχει στήσει ένα viral site για λογαριασμό της Dinosaur Protection Group, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας με Πρόεδρο την Κλερ Ντίρινγκ (Μπράις Ντάλας Χάουαρντ), που είναι αφοσιωμένη στην… «προστασία των δικαιωμάτων των ζωντανών δεινοσαύρων». Έχουν ξεφύγει εντελώς, λέμε…

Ο παραγωγός Φρανκ Μάρσαλ δηλώνει ενθουσιασμένος πως: «…ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ από τότε που ο Ίαν Μάλκολμ βρέθηκε στο Jurassic Park, και χρειαζόμαστε τώρα την άποψή του περισσότερο από ποτέ. Μας μίλησε για τη θεωρία του χάους, και είχε δίκιο».

Ενώ το φινάλε “αποκαλύπτει”, λένε, και μια συνωμοσία. Μάλιστα.
“Σώστε την ελίτ” – είναι προστατευόμενο είδος
Υποσυνείδητα περνάει το μήνυμα ότι τα λαίμαργα τέρατα που εξαφάνισε η Φύση προκειμένου να επιβιώσουν τα θηλαστικά, είναι είδος που πρέπει να διαφυλαχτεί από μας. Δηλαδή, την ίδια τους την τροφή.

Από τη μια μας βομβαρδίζουν με την προπαγάνδα του υπερπληθυσμού του πλανήτη και “πως θα σας ταΐσουμε όλους”, της κλιματικής αλλαγής, κι από την άλλη κάνουν σκέψεις να ξαναζωντανέψουν ένα τέρας που θέλει τόνους τροφής -είτε σαρκοφάγο, είτε χορτοφάγο- για να τραφεί.

Από τη μια μας μιλούν για κοινωνικές ανισότητες και την κοιλιά της παγκόσμιας ελίτ που κάθε χρόνο φουσκώνει και περισσότερο, στραγγίζοντας τους πληθυσμούς, από την άλλη μας το πουλάνε και ως “υποχρέωση” και τρυφερό καθήκον.

Αυτό που “έφαγε” τους δεινόσαυρους, θα “φάει” και την ελίτ
Τι ήταν αυτό; Η απληστία!
Οι δεινόσαυροι κυριαρχούσαν για περίπου 140 εκ. έτη στον πλανήτη όταν εντελώς ξαφνικά πριν από περίπου 66 εκ. έτη εξαφανίστηκαν. Μέχρι τώρα, υπήρχαν διάφορες θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί για την αιτία της εξαφάνισης των δεινοσαύρων, με την κρατούσα να αναφέρει ότι πριν από 66 εκ. έτη έπεσε στην Γη ένας τεράστιος αστεροειδής με διάμετρο 10 -15 χλμ. Η τρομακτική σύγκρουση του αστεροειδή με τον πλανήτη μας προκάλεσε αλυσιδωτές επιπτώσεις και ακραία φαινόμενα, που οδήγησαν γρήγορα στον θάνατο τους δεινοσαύρους και ειδικότερα τους μεγαλόσωμους.

Όμως τώρα υπάρχει μια νέα θεωρία
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Reading στην Βρετανία με άρθρο τους στην επιθεώρηση «Nature Ecology and Evolution» στην Βρετανία, υποστηρίζουν ότι για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων ευθύνεται η… επιτυχία τους! Πιο συγκεκριμένα οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα προβλήματα επιβίωσης των δεινοσαύρων είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από την πτώση του αστεροειδή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές πολύ πριν πέσει στην Γη ο τεράστιος αστεροειδής την επίμαχη περίοδο, δηλαδή πριν από περίπου 65 εκ. έτη οι δεινόσαυροι είχαν πλέον κατακτήσει κάθε σπιθαμή γης στον πλανήτη και ήταν παράλληλα τόσο πολλοί που ο πλανήτης δεν μπορούσε πλέον να τους συντηρήσει. Αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει η εξέλιξη των δεινοσαύρων και η μη εμφάνιση νέων ειδών θα οδηγούσε όπως υποστηρίζουν έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή στην εξαφάνιση τους και απλά, η πτώση του αστεροειδή, τους έκανε και τη χάρη και επιτάχυνε το μοιραίο!

Η εξαφάνιση των δεινοσαύρων, επέτρεψε στα πρώτα είδη θηλαστικών που είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους στον πλανήτη, να βγουν από τις κρυψώνες που ζούσαν όσο υπήρχαν οι δεινόσαυροι και να ανοίξει ο δρόμος για να κυριαρχήσουν στην Γη, κάτι που οδήγησε τελικά στην εμφάνιση και του ανθρώπου.

Με λίγα λόγια, η υπεροψία και η αυτοπεποίθηση της κυριαρχίας τους, η απληστία τους, τελικά γύρισε μπούμερανγκ.
Τα ίδια… “ψυχικά χαρίσματα” συναντάμε κι αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια ελίτ, που όσο χοντραίνει, τόσο γίνεται, όχι μόνο πιο λαίμαργη, αλλά και πιο ανήσυχη. Γνωρίζει τους κύκλους. Γνωρίζει τις λούπες. Και γνωρίζει την μοναξιά της.

Και γνωρίζει και τους κανόνες της Φύσης. Γι’ αυτό και προσπαθεί -με αγωνία- να την χειραγωγήσει, μαζί μ’ αυτήν, κι εμάς.
Μας ζητάνε να λυπηθούμε τους δεινόσαυρους και να βοηθήσουμε στην διάσωση τους;
Ναι, όντως… είναι για λύπηση, αλλά… δεν θα δώσουμε. Δώσαμε, δώσαμε!

nea.allnewz

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications