10 Ιουν 2018

Τζανακόπουλος: «Ήρθε η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών»

Τζανακόπουλος: «Ήρθε η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών»

«Έχει έρθει η ώρα και οφείλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για την κατοχύρωση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο των LGBTQI ζευγαριών», υπογράμμισε κατά την χθεσινή ομιλία του στο Athens Pride, o κ. Τζανακόπουλος.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «είναι μεγάλη χαρά, μεγάλη τιμή, μεγάλη η συγκίνηση που για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει “παρούσα” στο Athens Pride».

«Σε αυτή την γιορτή που καταφάσκει την ισότητα την ελευθερία, την αγάπη, τον έρωτα. Σε αυτή την γιορτή που ταυτόχρονα είναι και κραυγή αγωνίας και διεκδίκησης, όλων εκείνων, οι οποίοι και οι οποίες έχουν βιώσει τις διακρίσεις στο σχολείο, στη γειτονιά, στον στρατό, στην καθημερινή τους επαφή με το κράτος, για όλους εκείνους και εκείνες, που καθημερινά αγωνίζονται για έναν κόσμο ελευθερίας και ισότητας», τόνισε

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει κάνει πάρα πολύ σημαντικά βήματα σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια για να δικαιωθούν οι αγώνες οι δικοί σας αλλά και οι δικοί μας, να δικαιωθεί αυτό το πανανθρώπινο αίτημα για ελευθερία κι ισότητα. Το σύμφωνο συμβίωσης, το δικαίωμα αναδοχής από LGBTQI ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, η κατάργηση απολιθωμένων νόμων που υπήρχαν στον κώδικα και πάνω απ όλα το νομοσχέδιο που είναι πλέον νόμος του κράτους που επιτρέπει στον καθένα και στην καθεμιά να αυτοπροσδιορίζεται όπως νιώθει, ο νόμος του κράτους για την ταυτότητα φύλου».

«Νομίζω έχουμε κάνει αρκετά βήματα αλλά μένουν και άλλα που πρέπει να γίνουν. Έχει έρθει η ώρα και οφείλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για την κατοχύρωση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο των LGBTQI ζευγαριών», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Τζανακόπουλος: «Ήρθε η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών»
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications