ΑΡΙΣΤΕΡΑ FAKE NEWS: Το «προσφυγόπουλο» που κλαίει και που η φωτογραφία του χρησιμοποιήθηκε ως "σύμβολο" από το TIME και το CNN!
ΑΡΙΣΤΕΡΑ FAKE NEWS: Το «προσφυγόπουλο» που κλαίει και που η φωτογραφία του χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο από το TIME και το CNN, δεν χωρίστηκε ποτέ από την μητέρα του

Η εικόνα ενός παιδιού που κλαίει στα αμερικάνικα σύνορα που χρησιμοποιήθηκε ως «σύμβολο» από το περιοδικό Time και το CNN προκειμένου να προωθηθεί η προπαγάνδα των ανοιχτών συνόρων έχει αποδειχθεί εντελώς παραπλανητική, δεδομένου ότι το κορίτσι από την Ονδούρα δεν χωρίστηκε ποτέ από τη μητέρα του.

Το 2χρονο κορίτσι με το όνομα Yanela και η μητέρα του Sandra κρατήθηκαν στο Τέξας αφού προσπάθησαν να διασχίσουν τον ποταμό Rio Grande. Συνελήφθησαν και δεν χωρίστηκαν ποτέ.

Όλα τα μέσα έτρεξαν να αναμεταδώσουν την είδηση ότι το κοριτσάκι που αποτύπωσε με τον φακό του ο φωτογράφος Τζον Μουρ είναι «ένα κοριτσάκι δύο ετών από την Ονδούρα που έβαλε τα κλάματα όταν αποχωρίστηκε από την μητέρα του η οποία συνελήφθη από τις αρχές στο Τέξας», όπως δήλωσε ο φωτογράφος στο περιοδικό TIME. (δες την είδηση πως παρουσιάστηκε στο star εδώ).

«Ξέρω ότι δεν βρίσκονται σε κίνδυνο. Είναι ασφαλέστερες τώρα από ό, τι όταν έκαναν αυτό το ταξίδι στα σύνορα», είπε στην Daily Mail ο Denis Javier Hernandez Varela, ο πατέρας του μικρού κοριτσιού.

Πρόσθεσε ότι οι δύο τους «είναι μια χαρά», αλλά ότι ήταν "ανεύθυνο αυτό που έκανε (η μητέρα) να πάρει το μωρό μαζί της στην αγκαλιά της επειδή δεν ξέρουμε τι θα μπορούσε να συμβεί".

Παρά το γεγονός ότι η μητέρα και η κόρη δεν διαχωρίστηκαν ποτέ, η εικόνα έχει γίνει το "poster child" για την επίθεση της πολιτικής της «μηδενικής ανοχής» στα σύνορα, της κυβέρνησης Τραμπ και την δημιουργία αισθημάτων συγκίνησης για τον διαχωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους.

Το περιοδικό Time κυκλοφόρησε χθες το τελευταίο του τεύχος με μια εικόνα του Trump να κοιτάζει προς τα κάτω το παιδί που κλαίει δίπλα στα λόγια "Καλώς ήρθατε στην Αμερική". Παρά το γεγονός ότι η μητέρα και η κόρη δεν διαχωρίστηκαν, η εικόνα παρουσιάζεται παντού ως το "συγκλονιστικό εξώφυλλο με το προσφυγόπουλο" και "ράπισμα προς τον Τραμπ", θέλοντας να τονίσει την αναλγησία του διαχωρισμού των παιδιών από τους γονείς τους.

Το CNN χρησιμοποίησε επίσης σε μεγάλο βαθμό την εικόνα, όπως και αμέτρητα άλλα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης για να ωθήσει το ίδιο αφήγημα.
Το Facebook χρησιμοποιεί επίσης την εικόνα για να προωθήσει έναν έρανο που ονομάζεται, «Ενώστε ξανά έναν γονέα μετανάστη με το παιδί του», παρά το γεγονός ότι το παιδί δεν διαχωρίστηκε από την μητέρα του.
Οι αριστεροί κυκλοφόρησαν επίσης μια άλλη εικόνα την περασμένη εβδομάδα υποστηρίζοντας ότι δείχνει ένα παιδί που κρατείται σε ένα κλουβί.

Γράφουν: Αυτό συμβαίνει όταν μια κυβέρνηση πιστεύει ότι οι άνθρωποι είναι "παράνομοι". Παιδιά σε κλουβιά.
Στην πραγματικότητα, το παιδί τοποθετήθηκε στο κλουβί από διαδηλωτές κατά του Τραμπ στο Τέξας σε μια στημένη προβοκατόρικη φωτογράφηση.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για μια πλήρη ανάλυση της συναισθηματικής χειραγώγησης και των ψευδαισθήσεων.

Πηγή : Κόκκινος ουρανός

Ενδιαφέρον Σχόλιο: Είναι απορίας άξιο πως οι αριστεριστές από την μία κόπτονται για τον χωρισμό των λαθρομεταναστών και από την άλλη προωθούν τις μονογονεϊκές οικογένειες και τις εκτρώσεις. Οι μισές οικογένειες με έναν γονιό είναι "προοδευτικές" αλλά κανένας δεν έφτιαξε εξώφυλλο περιοδικού με τα παιδιά που αναγκάζονται να χωριστούν από τον πατέρα τους, σχιζοντας στα δύο την καρδούλα τους στο όνομα της "Προόδου" και της "ισότητας". Για τις τόσες χιλιάδες δολοφονίες βρεφών (που τις ονομάζουν ευφημιστικά αμβλώσεις) ούτε κουβέντα, αντίθετα τις χρηματοδοτούν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications