Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ σύλληψη Μπαρμπαρούση -Τον συνέλαβαν ισχυρίζεται ο Μιχαλολιάκος
Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ σύλληψη Μπαρμπαρούση -Τον συνέλαβαν ισχυρίζεται ο Μιχαλολιάκος

Σύγχυση επικρατεί αναφορικά με την σύλληψη ή όχι του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση μετά την προτροπή του στην ηγεσία του στρατού να προβεί σε πραξικόπημα.

Πληροφορίες αρχικά από μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όπως προβλέπεται για διάπραξη κακουργήματος από βουλευτή, χωρίς να απαιτείται άρση ασυλίας.

Το ίδιο υποστήριξε και ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος φέρεται να είπε σε δημοσιογράφους ότι όντως συνελήφθη έξω από το σπίτι του ο Κ. Μπαρμπαρούσης.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στη λ. Αμαλίας, όταν αποχώρησε από τη Βουλή.

Ωστόσο, αυτές τις πληροφορίες δεν τις επιβεβαιώνει η Ελληνική Αστυνομία, δηλώνοντας άγνοια για την σύλληψη του βουλευτή, ο οποίος διεγράφη από την Χρυσή Αυγή μετά τη θύελλα που προκάλεσε η εμπρηστική του ομιλία στη Βουλή.

Ο ανεξάρτητος πια βουλευτής, δήλωσε στο enikos.gr ότι δεν τον έχουν καν ψάξει οι Αρχές στο τηλέφωνο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής έδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο παραγγελία να ερευνηθεί εάν ο Κώστας Μπαρμπαρούσης έχει διαπράξει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας. Στην γραπτή παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ.Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινούν από αυτοβούλως.

Ο ίδιος ο βουλευτής μετά την διαγραφή του από την ΚΟ της Χρυσής Αυγής, τον σάλο που ξέσπασε από τις απαράδεκτες δηλώσεις του και κυρίως την εντολή για άμεση εισαγγελική έρευνα, προσπάθησε να ανακαλέσει με γραπτή δήλωσή του. Όπως είπε, ομνύει στη συνταγματική νομιμότητα, κάνει λόγο για ατυχή δήλωση και ισχυρίζεται ότι τα όσα είπε παρερμηνεύτηκαν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications