Ξυδάκης συριζα– Τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία θα είναι μικρά !
Ξυδάκης συριζα– Τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία θα είναι μικρά !

Στην εκτίμηση ότι τα νέα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία «δεν θα είναι μεγάλης έκτασης» και άρα «δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι» διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Όσον αφορά τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις είπε ότι «νομίζω ότι η συζήτηση θα βαδίσει στον οδικό χάρτη που έχει χαραχτεί την περασμένη δεκαετία».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Ζάεφ την Τετάρτη οτι «επιβεβαιώσαμε τη «Μακεδονική» γλώσσα, επιβεβαιώσαμε την ταυτότητά μας», ο κ. Ξυδάκης παρατήρησε ότι «μικροδιαρροές και μικροσχόλια δεν βοηθούν σε αυτή τη διαδικασία».

Ερωτηθείς για το ποιοι μπορεί να στηρίξουν την κυβερνητική πρόταση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «υπάρχουν ισχυρές και διακριτές προσωπικότητες» κάνοντας ονομαστική αναφορά στον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

«Νομίζω ότι είναι ια στάση ατομικής ευθύνης του κάθε βουλευτή να δει πως θα συμβάλει στην άρση ενός αδιεξόδου που έχει πάρει ιστορικά χαρακτηριστικά».

Ερωτηθείς για το ποιοι μπορεί να στηρίξουν την κυβερνητική πρόταση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «υπάρχουν ισχυρές και διακριτές προσωπικότητες» κάνοντας ονομαστική αναφορά στον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. «Νομίζω ότι είναι ια στάση ατομικής ευθύνης του κάθε βουλευτή να δει πως θα συμβάλει στην άρση ενός αδιεξόδου που έχει πάρει ιστορικά χαρακτηριστικά».

Όσον αφορά την έξοδο στις αγορές χαρακτήρισε «βαρύ» ένα επιτόκιο της τάξης του 5% και συμπλήρωσε ότι «υπάρχει δυνατότητα μετάθεσης δανεισμού σε χρόνο με ευνοικότερες συνθήκες. Η χώρα έχει τη δυνατότητα να φτιάξει το buffer (σ.σ. το μαξιλαράκι) για να πορευτεί.

Μιλώντας τέλος για τις περικοπές στις συντάξεις είπε ότι «θα πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια πολιτικών ελιγμών και μετά τον Αύγουστο και να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες από οποιονδήποτε δημοσιονομικό χώρο μετά την εκτέλεση του προϋπολογισμού».

www.protothema.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications