Βρέθηκε στη Ρωσία Αρχαία Κορινθιακή Περικεφαλαία σε Ανασκαφές
Βρέθηκε στη Ρωσία Αρχαία Κορινθιακή Περικεφαλαία σε Ανασκαφές

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στη χερσόνησο Taman, στη νοτιοδυτική Ρωσία και στις βόρειες ακτές της Μαύρης Θάλασσας έφεραν στο φως μία αρχαία κορινθιακή περικεφαλαία, σε αρκετά καλή κατάσταση.
Είναι η πρώτη και μοναδική περικεφαλαία που έχει ανακαλυφθεί βορειότερα της
Μαύρης Θάλασσας. Είναι εμφανώς διαβρωμένη καθώς έχει μείνει θαμμένη για πάνω από 2.500 χρόνια, ωστόσο η ανακάλυψή της είναι άκρως εντυπωσιακή.

Σύμφωνα με το Archaeology News Network, είναι κατασκευασμένη από μπρούτζο και είναι εξακριβωμένα Κορινθιακή επειδή «κάλυπταν ολόκληρο το κεφάλι και τον λαιμό με σχισμές για τα μάτια και το στόμα, ενώ είχαν παραγνάθους».

Το εσωτερικό είχε επένδυση από ύφασμα ή δέρμα για να προστατέψει το κρανίο του πολεμιστή και ήταν η περικεφαλαία που φορούσαν οι οπλίτες, οι στρατιώτες που πολεμούσαν σε φάλαγγες.

Σύμφωνα με τον Roman Mimohod, διευθυντή της ανασκαφής του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών (Institute of Archaeology of the Russian Academy of Sciences, IA RAS), «χρονολογείται στο πρώτο τέταρτο του 5ου π.Χ. αιώνα».
Πρόκειται για ένα κορινθιακό κράνος της ομάδας «Ερμιόνη», το οποίο χρονολογείται στο πρώτο τέταρτο του 5ου αιώνα π.Χ.

Υπενθυμίζεται ότι οι βόρειες ακτές της Μαύρης Θάλασσας είχαν αποικιστεί από Έλληνες, οι οποίοι ήδη από τον 7ο και 6ο αιώνα π.Χ. έχτισαν μια σειρά από ανεξάρτητες πολιτείες κατά μήκος της ακτής. Μέχρι τον 5ο αιώνα π.Χ., οι πόλεις ήταν μέρος του βασιλείου του Βοσπόρου, το οποίο κατέστη ρωμαϊκό τον 1ο αιώνα π.Χ.

Η περικεφαλαία μαζί με άλλα αντικείμενα της ίδιας εποχής ήρθε στο φως από την ομάδα αρχαιολογικών εργασιών του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών (IA RAS) που επιχειρεί στη νεκρόπολη της περιοχής εδώ και τρία χρόνια.

Ο λόγος για την περιοχή που βρίσκεται έξω από το χωριό Volna και αριθμεί περί τους 600 αρχαίους τάφους.
Οι αρχαιολόγοι βρίσκονται στην περιοχή εδώ και μια διετία, κάνοντας ανασκαφές στη νεκρόπολη 600 τάφων οπού βρίσκονται πολλοί Έλληνες πολεμιστές του Βασιλείου του Βοσπόρου [5ος αι π.Χ – 4ος αι μ.Χ, ελληνιστικό βασίλειο στις χερσονήσους της Κριμαίας και του Ταμάν].

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΝΤΑΣΟ. ......... ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΓΑΛΛΟ!!!
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ
Ο Serge Dassault Και οι δύο γονείς του είναι της εβραϊκής κληρονομιάς,…………….είναι ο γιος του Marcel Dassault , από τον οποίο κληρονόμησε τον Όμιλο Dassault και τη Madeline Dassault (née Minckes). (Ο Marcel Dassault (γεννημένος από τον Marcel Bloch…Ο Bloch γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1892 στο Παρίσι . [1] Και οι δύο γονείς του ήταν Εβραίοι . )

κατέχει επίσης το Groupe Le Figaro …………..
Είναι μέλος του πολιτικού κόμματος Ένωση για Λαϊκό Κίνημα , όπως και ο γιος του Olivier , ο οποίος είναι βουλευτής της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης . Είναι πρώην δήμαρχος της πόλης Corbeil-Essonnes , ένα νότιο προάστιο του Παρισιού . …………..(Ποιοι μα..κες τους ψηφιζαν;)
Το 2005, εγκαινίασε το ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο 2 εκατομμυρίων ευρώ [4] (που περιλαμβάνει ένα τζαμί ) στην πόλη του Corbeil-Essonnes. !!!!!!!!(χαχαχαααααααα)!!!!!
Τον Δεκέμβριο του 1998, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια δοκιμασίας στο σκάνδαλο του Belgian Agusta και επιβλήθηκε πρόστιμο 60.000 βελγικών φράγκων
(περίπου 1.500 ευρώ).!!!
https://en.wikipedia.org/wiki/Serge_Dassault

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications