Θρίλερ με εισβολή Drone στην Ικαρία: Κατέγραφε στρατιωτικές εγκαταστάσεις – Καμπάνα κινδύνου εν μέσω της Efes-2018
Θρίλερ με εισβολή Drone στην Ικαρία: Κατέγραφε στρατιωτικές εγκαταστάσεις – Καμπάνα κινδύνου εν μέσω της Efes-2018

«Σε επιφυλακή οι Εθνοφύλακες. Εντοπίστηκε από ομάδες περιπόλων μάχης της Εθνοφυλακής Ικαρίας, μικρό μη επανδρωμένο (Drone) που παρακολουθούσε και κατέγραφε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τις γύρω περιοχές. Αμέσως σήμανε συναγερμός ειδοποιήθηκε η τοπική μονάδα» αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΕΘ ΙΚΑΡΙΑΣ στο Facebook, μια ανακοίνωση που προκαλεί ερωτηματικά.

Ποιες ενέργειες έγιναν; Καταρρίφθηκε το drone ή του επιτρέψαμε να καταγράφει και να μεταδίδει πληροφορίες εν μέσω της άσκησης Efes-2018;Τα περιστατικά με εισβολές drones πληθαίνουν. Κάτι πολύ άσχημο πλησιάζει.

Στην εν εξελίξει άσκηση «EFES 2018» η Τουρκία έκανε επίδειξη των δυνατοτήτων των UAVs BAYRAKTAR που η ίδια κατασκευάζει και ήταν εντυπωσιακές. Οι δοκιμές για τον εξοπλισμό των BAYRAKTAR έχουν ξεκινήσει πολύ καιρό και όπως φαίνεται από το βίντεο από την άσκηση EFES 2018, έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Ο κίνδυνος που ακούει στο όνομα «τουρκικά μη επανδρωμένα» ενισχύεται δραματικά. Η εταιρεία που τα κατασκευάζει, τα διασυνδέει με το Εθνικό Γεωγραφικό Σύστημα που κατασκευάζεται από την εταιρεία PiriReis και Kuzgun Bilişim το οποίο δίνει την δυνατότητα στον χειριστή να λαμβάνει εικόνα σε ζωντανή μετάδοση σε σύστημα για κινητά δίκτυα επικοινωνιών. Έγινε επίδειξη του για πρώτη φορά στην αποβατική άσκηση EFES 2018.

Πέραν της βολής στην άσκηση «EFES 2018» τον Μάιο του 2016 στην αεροπορική βάση του Ικονίου είχε γίνει ακόμα μία πτήση και βολή αντιαρματικού πυραύλου από το τακτικό UAV BAYRAKTAR. Το UAV είχε κάνει βολή «έξυπνου» πυραύλου MAM-L κατασκευής της τουρκικής εταιρείας ROKETSAN πετώντας σε ύψος 18.000 ποδών (5.486 μέτρα) σε επίγειο στόχο ο οποίος βρισκόταν σε απόσταση 8 χιλιομέτρων (μέγιστο βεληνεκές πυραύλου).

Η πρώτη δοκιμαστική βολή πυραύλου (χωρίς όμως εκρηκτική κεφαλή) από το UAV BAYRAKTAR πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, στις 17 Δεκεμβρίου 2015 πάλι επί επίγειου στόχου σε απόσταση 8 χιλιομέτρων και από ύψος 16.000 ποδών. Oι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν παραλάβει 12 UAV BAYRAKTAR, τα οποία κατασκευάζει η εταιρεία BAYKARMAKINA.

pentapostagma.gr

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications