Τα χταπόδια έχουν εξωγήινη προέλευση ήρθαν στη Γη από το διάστημα σε παγωμένα αυγά πριν από εκατομμύρια χρόνια
Τα χταπόδια ήρθαν στη Γη από το διάστημα σε παγωμένα αυγά πριν από εκατομμύρια χρόνια

Τα Χταπόδια είναι «εξωγήινοι οργανισμοί » που εξελίχθηκαν σε έναν άλλο πλανήτη πριν φτάσουν στην Γη πριν εκατομμύρια χρόνια το χταπόδι είναι από τα πιο προϊστορικά πλάσματα στην Γη, τα αυγά τους ήρθαν στην Γη μέσω μιας διαδικασίας που είναι γνωστή ως πανσπερμία, σύμφωνα με νέα έρευνα. .

Οι δηλώσεις έγιναν σε μια έκθεση η οποία συντάχθηκε από μια ομάδα 33 επιστημόνων και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Progress in Biphysics and Molecular Biology.

Το άρθρο υποστηρίζει ότι η εξήγηση για την ξαφνική άνθιση της ζωής κατά τη διάρκεια της Κάμβριας εποχής, είναι το αποτέλεσμα ότι η Γη βομβαρδίστηκε με οργανικά μωρία. Αλλά εστιάζουν στα χταπόδια, τα οποία φαίνεται να έχουν εξελιχθεί στη Γη αρκετά γρήγορα κατά την δημιουργία της.

Το έγγραφο αναφέρει: Το γονιδίωμα του χταποδιού δείχνει ένα εκπληκτικό επίπεδο πολυπλοκότητας με 33.000 γονίδια κωδικοποίησης πρωτεϊνών περισσότερο από ότι υπάρχει στον Homo sapiens!!.

Μεγάλο μυαλό και περίπλοκο νευρικό σύστημα, τα μάτια του χταποδιού ειναι σας κάμερας, ευέλικτα όργανα, άμεσο καμουφλάζ την δυνατότητα να αλλάξει το χρώμα και το σχήμα είναι μόνο μερικά από τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά του. Τα γονίδια μετασχηματιστές που ειναι κοινά στα καλαμάρια και σε σουπιές, δεν βρίσκονται εύκολα σε οποιαδήποτε μορφή της άλλης ζωής στην Γη, φαίνεται να ειναι μακριά από την άποψη της επίγειας εξέλιξης.

Μια πιθανή εξήγηση, λένε ότι αυτα τα γονίδια είναι κατά πάσα πιθανότητα ξένα προς Γη, και να ήρθαν απο άλλου,και τα αυγά του χταποδιού ειναι κρυοσυντηρημένα .Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ότι τα αυγά τους μπορούν να μείνουν κρυοσυντηρημένα σε μετεωρίτες πάγου για αρκετά εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια,και αυτή ειναι η πιο πιθανή κοσμική εξήγηση για την ξαφνική εμφάνιση του χταποδιού στη Γη.

Η πρόταση είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, επειδή τα χταπόδια συχνά έχουν προσφερθεί ως πιθανό μοντέλο για τα εξωγήινα όντα.

Τα πλοκάμια έχουν το δικό τους μυαλό..Τα δύο τρίτα των νευρώνων του χταποδιού βρίσκονται στα πλοκάμια του. Ως εκ τούτου, τα πλοκάμια μπορούν να λύσουν προβλήματα, όπως το να ανοίξουν ένα όστρακο, ενώ το χταπόδι εξερευνά μία σπηλιά για περισσότερη τροφή. Τα πλοκάμια επίσης αντιδρούν σε ερεθίσματα ακόμη και όταν αποκοπούν από το κυρίως σώμα του χταποδιού.

Το χταπόδι έχει τρεις καρδιές... Τα χταπόδια έχουν 130 εκατομμύρια νευρώνια που ανεβάζουν εντυπωσιακά το IQ τους. Αυτά τα νευρώνια βρίσκονται όχι μόνο στον εγκέφαλο τους αλλά και στα πλοκάμια τους.

Ξέρατε ότι είναι τόσο έξυπνα που μπορούν να ξεβιδώσουν το καπάκι ενός βάζου για να πάρουν τη τροφή που είναι μέσα η ακόμα αν είναι μέσα στο βάζο μπορούν να ξεβιδώσουν από μέσα το καπάκι και να βγουν?... Το χταπόδι περιλαμβάνει περισσότερα από 200 είδη.
©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications