Κοντονής: Η Αριστερά δεν καταλαβαίνει από τρομοκράτηση!!
Κοντονής: Η Αριστερά δεν καταλαβαίνει από τρομοκράτηση!!

Σήμερα που διαπιστώνουν ότι θα πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, έρχονται με επιθετικό ύφος, με απειλές και με εκφράσεις τρομοκράτησης λες και δεν ξέρουν ότι η Αριστερά δεν καταλαβαίνει από τρομοκράτηση» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σχολιάζοντας τη στάση κομμάτων της αντιπολίτευσης για την υπόθεση Novartis.

Μιλώντας στη Βουλή κατά στη συζήτηση για την υπόθεση, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι η πορεία η οποία ακολουθήθηκε, ήταν κοινοβουλευτικά ορθή με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Είπε επίσης ότι αντιλαμβάνονται πλέον οι εμπλεκόμενοι ότι δεν θα βρεθούν σε μια προανακριτική «όπου θα λένε διάφορα φαιδρά περί πολιτικών διώξεων» αλλά θα βρεθούν απέναντι στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, στους οποίους, όπως έχουν πει, έχουν αμέριστη εμπιστοσύνη.

«Η διαδικασία βρίσκεται πλέον ενώπιον της αμερόληπτης δικαιοσύνης η οποία θα επιληφθεί» προσέθεσε.

Εξάλλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε στην εισαγγελική διάταξη κατά την οποία τέθηκαν στο αρχείο οι μηνύσεις των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου κατά εισαγγελικών λειτουργών και σχολίασε ότι «οι λεονταρισμοί έχουν κοντά ποδάρια».

Ο κ. Κοντονής, εξέφρασε την έκπληξή του για το ότι «οι κύριοι αυτοί προέβησαν σε δημόσιες δηλώσεις ότι δεν μήνυσαν εισαγγελικούς λειτουργούς» και σημείωσε:

«Αν αυτό δεν λέγεται πολιτική θρασυδειλία πρώτου βαθμού τότε δεν υπάρχουν λέξεις που να το περιγράφουν».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, τόνισε πως είναι αναγκαία η αναθεώρηση του Συντάγματος και η αλλαγή του άρθρου 86 και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications