Κηφισός: «Δεν παραπατούσε από το ποτό, είχε κόψει τένοντα», λέει η αδελφή του οδηγού της νταλίκας
Κηφισός: «Δεν παραπατούσε από το ποτό, είχε κόψει τένοντα», λέει η αδελφή του οδηγού της νταλίκας

«Τώρα συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί», τόνισε η αδελφή του οδηγού - Για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα κατηγορείται ο 64χρονος

Για ανακρίβειες και προσπάθειες να τον καταδικάσουν μία ώρα αρχύτερα κάνει λόγο η αδελφή του οδηγού της νταλίκας που θέρισε τη ζωή δύο ανθρώπων στον Κηφισό τα ξημερώματα της Τετάρτης, ενώ μάχη για τη ζωή της δίνει μία 34χρονη γυναίκα.

«Λένε ένα σωρό ανακρίβειες. Βιάζονται να τον δικάσουν και να τον καταδικάσουν. Είπαν ότι παραπατούσε από το ποτό. Δεν ισχύει. Ο αδελφός μου κουτσαίνει. Είχε χτυπήσει το πόδι του και έχει κόψει τον τένοντα. Κουτσαίνει, δεν παραπατούσε από το ποτό», ανέφερε σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η αδελφή του οδηγού, Μαρία Ανδρεάκου.

«Κατέβηκε από την νταλίκα και κοιτούσε το φορτηγό. Δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι είχε πατήσει αυτοκίνητα. Αφού όταν πήγα εγώ να τον δω δεν είχε καταλάβει ότι πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Εγώ του το είπα μετά από ώρες. Τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει το μέγεθος της συμφοράς», συνέχισε.

«Και αν πάει φυλακή, πάει τελείωσε, μέχρι εδώ ήταν ο Δημητρός», τόνισε η κ.Ανδρεάκου.
«Έτρεχα με 60, δεν "άκουσε" το τιμόνι»

Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χιλιόμετρα όμως δεν «άκουσε» το τιμόνι», υποστήριξε στην προανακριτική του απολογία ο 64χρονος, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί εκ νέου στον ανακριτή για τις βαρύτατες κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν την ερχόμενη Δεύτερα.

Την εικόνα του 64χρονου, δευτερόλεπτα μετά το θανατηφόρο τροχαίο, περιγράφουν στις καταθέσεις τους δυο αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο. «Βγήκε από το αυτοκίνητο και ήταν εμφανώς μεθυσμένος» κατέθεσε ένας εκ των αστυνομικών ενώ άλλος συνάδελφός του περιέγραψε στις αρχές: «Ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα....»

Ο εισαγγελέας του άσκησε χθες ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα. Ειδικότερα, ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας διώκεται για:
-Διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών, πράξη από την οποία προήλθε θάνατος (κακούργημα).
-Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.
-Σωματική βλάβη από αμέλεια.
-Παράνομη χρήση γνήσιου πιστοποιητικού.
-Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δυο ετών από προηγούμενη παράβαση.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

κατα 99% η νταλικα ειχε προβλημα στο τιμονι . γιατι το λεω αυτο ?? ο λογος απλος . το φορτηγο εκοψε αποτομα το τιμονι που και να προσπαθουσε καποιος να το κανει , θα ηταν εξερετικα δυσκολο . αν ειχε κοινηθει η ηταν πολυ πιωμένος , η ειχε κοιμηθει θα εβγαινε σιγα σιγα εκτος πορειας . αυτο το μοντελο εβγαλε προβλημα στο τιμονι , ακριβως στον σταυρο και ειθελε αλαγη μετα απο παρα πολλα χιλιόμετρα ..και πηγαινε ολο μαζι το συστημα , μαζι με τον σταυρο . καποιος ιδικος δεν το κοιταξε το φορτηγο ??? περα απο κει το βιντεο δεν το ειδε ??? εχουν δει πολλα συρωμενα να κωβουν 120 μοιρες το τιμονι σε δευτερολεπτα ??τι δεν καταλαβαινετε ?? η νταλικα εμεινε απο τιμονι . μην σηκωνουμε τον λίθο πρωτοι ...

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications