Καταγγελίες αστυνομικών: Σε κίνδυνο οι ζωές μας - Θα προσφύγουμε στην Εισαγγελία
Καταγγελίες αστυνομικών: Σε κίνδυνο οι ζωές μας - Θα προσφύγουμε στην Εισαγγελία

Αγανάκτιση από την εικόνα στο κέντρο της Αθήνας - Μολότοφ, «βροχή» απο πέτρες στην Πατησίων τεντώνουν το σχοινί της υπομονής τους Οχήματα πολιτών που κινδυνεύουν να γίνουν παρανάλωμα του πυρός απο μολότοφ, «βροχή» απο πέτρες αλλά και περιπτώσεις οδηγών που πανικοβλήθηκαν και παραλίγο να πατήσουν αστυνομικό.

Αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί σχεδόν κάθε βράδυ στην περιοχή της Πατησίων όπου οι διμοιρίες των αστυνομικών επιδίδονται στον γνωστό κλεφτοπόλεμο μετά τις επιθέσεις που δέχονται απο ομάδες κουκουλοφόρων.

Μια εικόνα που προκαλεί ερωτήματα αλλά και τις αντιδράσεις των αστυνομικών που μέσω των συνδικαλιστών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δηλώνουν πως θα προσφύγουν στην Εισαγγελία, αν, οπως λένε, δεν δωθεί λύση στο πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές τους και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

«Έχουμε πολλές φορές αναδείξει με ανακοινώσεις - υπομνήματα – άρθρα μας, το θέμα των καθημερινών επιθέσεων εναντίον της διμοιρίας που σταθμεύει στην Πατησίων – Τοσίτσα.

Έχουμε επίσης καταγγείλει ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αυτών, το Κέντρο Επιχειρήσεων για άγνωστο λόγο δεν δίνει εντολή να κλείσει η οδός Πατησίων, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για διερχόμενα οχήματα.

Όχι δεν επιθυμούμε να συνδιοικήσουμε. Μεταφέρουμε τις καταγγελίες των συναδέλφων οι οποίοι μας έχουν αναφέρει δεκάδες περιστατικά στα οποία οχήματα συμπολιτών μας κινδύνευσαν να χτυπηθούν από μολότοφ, πέτρες κλπ, αλλά και περιπτώσεις που οι οδηγοί πανικοβλήθηκαν και παραλίγο να πατήσουν αστυνομικό. Τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η τακτική;

Την γνώμη των διμοιριτών που ζητούν συνεχώς να κλείνει η Πατησίων για να μην έχουμε ατύχημα γιατί δεν την λαμβάνουν ορισμένοι υπόψη τους; Ας κάνουν ότι νομίζουν, προειδοποιούμε όμως τους πάντες ότι αν έχουμε ατύχημα στο οποίο θα χτυπήσει συνάδελφος ή αν τραυματισθεί πολίτης και κατηγορηθεί η διμοιρία, θα συγκεντρώσουμε όλες τις έγγραφες υπομνήσεις μας και τις καταγγελίες των συναδέλφων και θα τις στείλουμε στον Εισαγγελέα. Και ας εξηγήσουν εκεί τι εξυπηρετεί η συγκεκριμένη τακτική» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι συνδικαλιστές της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications