Η εισβολή συνεχίζεται...1.200 παράνομοι  στα νησιά του Βορείου Αιγαίου μέσα σε 6 μέρες
Η εισβολή συνεχίζεται...1.200 παράνομοι  στα νησιά του Βορείου Αιγαίου μέσα σε 6 μέρες

Πριν τρεις ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στην Μυτιλήνη, με τους κατοίκους του νησιού να είναι αγανακτισμένοι και οργισμένοι για την κατάσταση με τις συνεχείς "προσφυγικές" ροές.

Και σήμερα το πρωί περίπου 270 μετανάστες πέρασαν στην Μυτιλήνη, με τον συνολικό αριθμό της ημέρας να ξεπερνά τους 300 στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, σε τέσσερα περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, εκ των οποίων ένα στην πλαζ της πόλης, έφτασαν 226 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν και καταγράφονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Επίσης σε ένα περιστατικό το οποίο είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Συκαμινιάς στη βόρεια Λέσβο πέρασαν περίπου 45 άτομα τα οποία και δεν έχουν ακόμα μεταφερθεί στο ΚΥΤ. Αλλοι περίπου 80 πέρασαν σήμερα στη Χίο.

Από την Πρωτομαγιά και χωρίς να προσμετρηθούν οι σημερινές αφίξεις, στα νησιά του βορείου Αιγαίου έφτασαν συνολικά 831 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς 554 πέρασαν στη Λέσβο, 218 στη Χίο και 50 στη Σάμο.

Συνολικότερα με τις σημερινές αφίξεις ο αριθμός των μεταναστών τις τελευταίες έξι μέρες, που πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου αγγίζει τους 1.200, με τους αρμοδίους να εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί αυτή η συνεχής ροή με την κατάσταση να παραμένει δύσκολη στα ελληνικά νησιά, την ώρα που ξεκινά ο καλοκαιρινός τουρισμός.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications