Επιμένει ο Κατσίκης: Να αποκλειστούν λόγω των επιλογών τους τα ομόφυλα ζευγάρια από την αναδοχή
Επιμένει ο Κατσίκης: Να αποκλειστούν λόγω των επιλογών τους τα ομόφυλα ζευγάρια από την αναδοχή

Επιμένει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης σχετικά με το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

«Δεν πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε ομοφυλόφιλους δεν πρέπει να γίνουν ανάδοχοι γονείς γιατί έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν παιδιά με άλλους τρόπους αλλά δεν το κάνουν από επιλογή. Δεν μπορεί να επιδίδεσαι στην ομοφυλοφιλία κι όχι στην διαιώνιση του είδους σου» και μετά να ζητάς το παιδί άλλου, δήλωσε ο βουλευτής στον ΑΝΤ1.

Διέψευσε ότι συνέδεσε την παιδοφιλία με την ομοφυλοφιλία αλλά τόνισε ότι κάποιος γίνεται ομοφυλόφιλος και λόγω επιρροής από το περιβάλλον του. Η διχοστασία ακόμα και μέσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης που θεσπίζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Πλήρης διάσταση όμως υπάρχει και στους κόλπους της συγκυβέρνησης, με βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. να διολισθαίνουν και να ξεπερνούν σε ομοφοβικές αντιλήψεις ακόμα και τη Χρυσή Αυγή! Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στις τάξεις του Κινήματος Αλλαγής, με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη αλλά και την εισηγήτρια Εύη Χριστοφιλοπούλου να τα ψέλνουν από κοινού σε όσους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχουν διαφωνίες και δεν θέλουν να ψηφίσουν το επίμαχο άρθρο.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την προώθηση του θεσμού της αναδοχής και της υιοθεσίας εξελίσσεται σε μια δύσκολη άσκηση αποφυγής διαρροών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με τους 12-13 αρχικά βουλευτές που διαφώνησαν με επιστολές και ανακοινώσεις με το επίμαχο άρθρο 8 του νομοσχεδίου να αποφεύγουν να πάρουν το λόγο στην Ολομέλεια «δείχνοντας» ότι αρκετοί ακόμα δεν έχουν «πεισθεί». Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης, που μέσω ανάρτησής του στο facebook χθες το απόγευμα επανέλαβε ότι διατηρεί τη διαφωνία του και έτσι σήμερα προσανατολίζεται να απέχει της ψηφοφορίας. Εξέλιξη που δείχνει ότι το όποιο βάθος του ρήγματος των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα φανεί στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία.

Χθες, πάντως, επιχειρήθηκε ύστατη προσπάθεια να υποχωρήσουν οι διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ τόσο από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία ανάφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται κάθε κοινωνικό αποκλεισμό», όσο από τον εισηγητή, που χαρακτήρισε όσους αρνηθούν να το ψηφίσουν «χριστιανοταλιμπάν», καθώς και από το βουλευτή Χρήστο Καραγιαννίδη, που τους είπε ευθέως ότι «παίρνουν το τρένο της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης…».

Στους ίδιους τόνους και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, που μίλησε για βουλευτές που «υποκρίνονται και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα σαν το υποκείμενο της διάταξης δεν είναι τα παιδιά αλλά τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων…». Από την πλευρά του ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης είπε ότι «ήρθε η ώρα να εγγράψουμε στον Αστικό Κώδικα το δικαίωμα του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια».

Χωρίς κοινή θέση και οι ΑΝ.ΕΛ., που επισήμως ο εισηγητής τους Γιώργος Λαζαρίδης είπε ότι «ως κόμμα έχουμε διαφορετική άποψη και θα καταψηφίσουμε το άρθρο 8…», αλλά ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ξεκαθάρισε από το βήμα ότι αυτός θα το ψηφίσει. Ενα ανυπέρβλητο χάσμα εντός των ΑΝ.ΕΛ., που φάνηκε όταν ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης χαρακτήρισε την «ομοφυλοφιλία το ίδιο έγκλημα με την παιδεραστία…», το νομοσχέδιο «παγόβουνο» κατά της κοινωνίας και ανέπτυξε τις ιδέες του ότι «αμφισβητεί την καλή πρόθεση των ομόφυλων ζευγαριών να γίνουν ανάδοχοι γιατί το μόνο που θέλουν είναι να συνευρίσκονται σεξουαλικά όχι για να αναπαραχθούν, αλλά για την ικανοποίησή τους, και τώρα θέλουν να γίνουν ανάδοχοι…».

Βολές «εντός, εκτός και επί τα αυτά» όμως και μέσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Κίνημα Αλλαγής από τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και την εισηγήτρια του κόμματος Εύη Χριστοφιλοπούλου, που εγκάλεσε για «υποκρισία που περισσεύει» τους τρεις- τέσσερις βουλευτές του κόμματος που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις. Ο κ. Θεοδωράκης μάλιστα σήκωσε υψηλότερα τους επικριτικούς τόνους, λέγοντας ότι ορισμένοι κρύβονται πίσω από το δόγμα «αντιπολίτευση στην κυβέρνηση σε όλα» και ανάγουν το ζήτημα αυτό σε μια πολιτική αντιδικία γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις των συντηρητικών κύκλων, τους μητροπολίτες, τα καφενεία και να συγκρουστούν με προκαταλήψεις…».

Κατά συνείδηση θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Ν.Δ., με την εισηγήτρια Κατερίνα Μάρκου να επισημαίνει ότι διατηρεί πολλές επιφυλάξεις σχετικά με το άρθρο 8. Πάντως, εκτός από την Ντόρα Μπακογιάννη που την προηγούμενη εβδομάδα σε Επιτροπή της Βουλής είπε ότι συμφωνεί με τη διάταξη, χθες και η Ολγα Κεφαλογιάννη τάχθηκε ανοιχτά και ευθέως υπέρ, λέγοντας ότι «πρόοδος σημαίνει να ανοίγεις στην κοινωνία το δρόμο στο μέλλον με σεβασμό. Κρίνεται απολύτως απαράδεκτη κάθε έννοια διαχωρισμού και διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού» και επικαλέσθηκε και τους Κανόνες της Ε.Ε. Τοποθέτηση η οποία έκανε το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα να χαρακτηρίσει την Ολγα Κεφαλογιάννη «φωτεινό φάρο και πυρσό κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας εντός της Ν.Δ.».

Αντίθετα, εκτός από τη Χ.Α., θα καταψηφίσουν σήμερα το άρθρο 8 το ΚΚΕ και η Ε.Κ.
Εξαλλο το Jason-Αντιγόνη αποχώρησε από τη Βουλή
Στην Βουλή βρέθηκαν χθες αρκετά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας μεταξύ των οποίων και το Jason – Αντιγόνη Dane προκειμένου να παρακολουθήσουν την συζήτηση του νομοσχεδίου που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς.

H τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη που χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία ως έγκλημα αντίστοιχο της παιδοφιλίας φαίνεται πως εξόργισε το Jason – Αντιγόνη που αποχώρησε από τα θεωρεία της Ολομέλειας ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Post A Comment:

1 comment

Unknownείπε...

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΗ Ο Κ ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΠΟΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΑΠΑΥΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΩ ΕΔΩ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ .

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications