Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξέχασαν ότι ψήφισαν μειώσεις συντάξεων;
Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξέχασαν ότι ψήφισαν μειώσεις συντάξεων;

Η κυβέρνηση καταγγέλλει καθημερινά ότι η κριτική που της ασκείται βασίζεται σε fake news. Αυτή η «καραμέλα» ακούγεται διαρκώς από όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Είναι η μόνη «άμυνα» στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν όσα συμβαίνουν στην επώδυνη πραγματικότητα. Eτσι βαφτίζουν την αλήθεια… fake news.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

ΤΗΝ ίδια ώρα αυτό που συμβαίνει αποδεδειγμένα καθημερινά είναι τα ψέματα που εκτοξεύουν από εδώ και από εκεί διάφοροι υπουργοί. Βγήκε χθες ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και είπε πως «δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο». Παράλληλα ο Νίκος Φίλης αναρωτιόταν πως «αφού έχουμε υπερπλεόνασμα, γιατί να μειωθούν οι συντάξεις;».

Προχθές ήταν η Θεανώ Φωτίου που δήλωσε ότι «μειώσεις θα υπάρξουν μόνο στις συντάξεις που είναι πάνω από 1.000 ευρώ». Πριν από λίγες ημέρες και η Εφη Αχτσιόγλου άφηνε ανοικτό το θέμα για το αν θα μειωθούν οι συντάξεις.

ΚΑΛΑ, όλοι οι παραπάνω βουλευτές και υπουργοί πού βρίσκονταν πέρσι τον Ιούνιο; Εκείνοι δεν ήταν μαζί με τους υπόλοιπους κυβερνητικούς βουλευτές που χειροκροτούσαν και πανηγύριζαν στη Βουλή για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης;

Εκείνοι δεν ήταν που είχαν ψηφίσει «ναι σε όλα» τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που προέβλεπε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα μειωθούν έως και 18% οι συντάξεις και πως από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα μειωθεί και το αφορολόγητο όριο;

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ τους φαινόταν ως κάτι πολύ μακρινό. Μπορεί και να σκέφτονταν πως θα φορτώσουν στην επόμενη κυβέρνηση τις μειώσεις. Η αλήθεια, όμως, είναι μία. Οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ προνομοθέτησαν αυτό το άκρως επώδυνο μέτρο. Και όταν αυτό εφαρμοστεί -είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση είτε έχουν περάσει στην αντιπολίτευση- εκείνοι και πάλι θα έχουν όλη την πολιτική ευθύνη.

ΕΙΝΑΙ αργά πια να δακρύσουν για όσα θα υποστούν οι συνταξιούχοι αλλά και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες από τα μέτρα που αποτελούν το κόστος της «περήφανης διαπραγμάτευσης» που οδήγησε σε «έντιμο συμβιβασμό». Αυτά έπρεπε να τα έχουν σκεφτεί το 2015 όταν δυναμίτισαν την τότε έξοδο από τα μνημόνια. Οταν δίχασαν την κοινωνία και έφτασαν τη χώρα μισό βήμα από το Grexit.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ας αφήσουν τώρα τα παραμύθια. Αν αντέχουν ας κοιτάξουν τους πολίτες στα μάτια που έως το 2020 θα χάσουν από ένα έως τρία μηνιάτικα. Και ας σταματήσουν να κρύβονται ελπίζοντας πως και πάλι θα τους εξαπατήσουν όταν φτάσει η ώρα της κάλπης.

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications