Ο συριακός Στρατός έτοιμος για το τελικό κτύπημα κατά του ISIS – Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι συριακές δυνάμεις (Βίντεο)
Ο συριακός Στρατός έτοιμος για το τελικό κτύπημα κατά του ISIS – Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι συριακές δυνάμεις (Βίντεο)

Για την τελική του επίθεση κατά της ISIS στο θύλακα του Γιαρμουκ ετοιμάζονται οι συριακές δυνάμεις. Δείτε το βίντεο από τις προετοιμασίες της επίθεσης.

Οι Κούρδοι κάνουν συνεχή ανταρτοπόλεμο σφυροκοπώντας τους πρώην “συμμάχους” του FSA, που τους μαχαίρωσαν πισώπλατα. Να τα λέμε κι αυτά, διότι πολλοί Κούρδοι βρέθηκαν στο στρατόπεδο των ΗΠΑ, και παγιδεύτηκαν έτσι σε μια πολιτική που κάθε άλλο παρά τα δικά τους συμφέροντα υπηρετεί.

Στα υπόλοιπα μέτωπα ο Συριακός Στρατός αφανίζει τα τελευταία υπολείμματα του ISIS και απελευθερώνει όλους τους θύλακες στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια Συρία. Έτσι σε λίγο καιρό θα υπάρχουν σαφή σύνορα ανάμεσα στην κυβέρνηση της Συρίας, η οποία ελέγχει δυόμιση φορές περισσότερα εδάφη από ότι το Μάη του 2017, στα οποία κατοικεί πάνω από το 70% των Σύριων, και την “αντιπολίτευση”, που έχει υπόδουλο το 10% του πληθυσμού.

Ο Άσαντ ελέγχει πάνω από το 55% του εδάφους, οι Κούρδοι το 27% παρά την απώλεια του Αφρίν, ο FSA (και οι Τούρκοι) το 13%, ενώ το Ισλαμικό κράτος περιορίστηκε στο 5% από το 33% πριν ακριβώς ένα χρόνο ενώ τείνει προς εξαφάνιση.

Τι σημαίνει αυτό; Πρώτα απ' όλα ο Άσαντ είναι ο αδιαφιλονίκητος νικητής. Κάπου το 60% της Συρίας μετά την απελευθέρωση των τελευταίων υπολειμμάτων από τον ISIS θα είναι στον έλεγχο της Δαμασκού.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications