Αστυνομικοί Αθηνών για τα Εξάρχεια: «Η αδιαφορία της πολιτείας είναι πλέον ενοχλητική»
Αστυνομικοί Αθηνών για τα Εξάρχεια: «Η αδιαφορία της πολιτείας είναι πλέον ενοχλητική»

Για «ενοχλητική αδιαφορία» της πολιτείας στην ανομία στα Εξάρχεια και στους τραυματισμούς αστυνομικών κάνει λόγο η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

«Δεν είμαστε αναλώσιμοι! Αφού μας στέλνουν σε πόλεμο ας φροντίσουν τουλάχιστον να μας δώσουν προϋποθέσεις σοβαρού κράτους» δηλώνουν.

«Είναι πλέον γνωστό σε όλους τους Έλληνες τι συμβαίνει καθημερινά στα Εξάρχεια. Οι επιθέσεις εναντίον των διμοιριών της Υ.Α.Τ. στη Χαριλάου Τρικούπη και έξω από το Πολυτεχνείο έχουν πάψει δυστυχώς να αποτελεί είδηση, οι επιθέσεις αυτές όμως έχουν ως αποτέλεσμα, πέραν της κατάργησης κάθε έννοιας του κράτους δικαίου, τους τραυματισμούς των συναδέλφων μας» τονίζει η ΕΑΣΥΑ.

Τονίζουν ότι μάλιστα ότι «έχουμε περιπτώσεις όπου συνάδελφοι υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και κατάγματα εξαιτίας των οποίων κωλύθηκαν αρκετούς μήνες των καθηκόντων τους, τραυματισμοί οι οποίοι κατά τη γνώμη μας δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στα πλαίσια του καλώς εννοούμενου υπηρεσιακού καθήκοντος. Αν αρχίσουμε να απαριθμούμε τα περιστατικά σίγουρα θα γεμίσουμε πολλές σελίδες» και προσθέτουν:

«Η αδιαφορία της οργανωμένης Πολιτείας στα φαινόμενα αυτά είναι τουλάχιστον ενοχλητική!!!

Στην αδιαφορία εντάσσεται η έλλειψη κάθε μέριμνας για πρώτες βοήθειες στους τραυματίες συναδέλφους».

Οι αστυνομικοί ζητούν άμεσα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε σε καθημερινή βάση να υπάρχει ασθενοφόρο για τις δυνάμεις που εκτελούν υπηρεσία στα Εξάρχεια.

«Είναι κάτι απαραίτητο γιατί σε πολύ σοβαρά περιστατικά κατά το παρελθόν, οι τραυματίες συνάδελφοι μετέβησαν στο νοσοκομείο με υπηρεσιακό όχημα και δέχτηκαν πρώτες βοήθειες μισή και πλέον ώρα μετά τον τραυματισμό τους» εξηγούν και καταλήγουν: «Δεν είμαστε αναλώσιμοι! Αφού μας στέλνουν σε πόλεμο ας φροντίσουν τουλάχιστον να μας δώσουν προϋποθέσεις σοβαρού κράτους».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications