Αστυνομικοί αποκαλύπτουν γιατί δεν μπορούν να ελέγξουν το Πεδίον του Άρεως - Τι λένε οι πολίτες.. [Βίντεο]
Αστυνομικοί αποκαλύπτουν γιατί δεν μπορούν να ελέγξουν το Πεδίον του Άρεως - Τι λένε οι πολίτες.. [Βίντεο]

Πρόβλημα που υπερβαίνει την απλή αστυνομική καταστολή είναι το Πεδίον του Άρεως, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της Ασφάλειας.

Πεδίον του Αρεως: Αστυνομικοί συλλαμβάνουν χρήστες και αλλοδαπούς, αλλά σε μία ώρα είναι ελεύθεροι και επιστρέφουν πάλι εκεί.

Όπως επισημαίνουν, παρά τις εκατοντάδες προσαγωγές που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, οι περισσότεροι προσαχθέντες αφήνονται τελικά ελεύθεροι και επιστρέφουν στο Πεδίον του Άρεως καθώς εκεί βρίσκονται τα χαμηλού επιπέδου «στέκια» διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων και το υπουργείο Παιδείας πρέπει να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες για την στέγαση και την στήριξη των τοξικοεξαρτημένων, καθώς διαφορετικά είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση μόνο με μέτρα αστυνόμευσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, τις τελευταίες οκτώ ημέρες έχουν διενεργηθεί 291 έλεγχοι στο Πεδίον του Άρεως, οδηγώντας σε 245 προσαγωγές αλλά μόλις σε τέσσερις συλλήψεις.

Πολλές από τις προσαγωγές οφείλονται σε κατοχή ναρκωτικών, όμως, σύμφωνα με αστυνομικούς, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις πρόκειται για εξαρτημένα άτομα που φέρουν μικροποσότητες παράνομων ουσιών.

Μάλιστα, ορισμένοι διακινητές φαίνεται πως έχουν αρχίσει να εκμεταλλεύονται τις ανάγκες των άστεγων τοξικομανών, μετατρέποντάς τους σε χαμηλόβαθμους μικρεμπόρους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications