Αστυνομικοί καταγγέλλουν: Είχαμε εντολές να μείνουμε αδρανείς ενώ δεχόμασταν επιθέσεις στη Μυτιλήνη
Αστυνομικοί καταγγέλλουν: Είχαμε εντολές να μείνουμε αδρανείς ενώ δεχόμασταν επιθέσεις στη Μυτιλήνη

Ζητούν να αποφεύγονται μετακινήσεις δυνάμεων «αφού έχουν διακοσμητικό ρόλο {...}για να μην υφίστανται οι αστυνομικοί τόσο την καταπόνηση όσο και τον εξευτελισμό»
Στην καταγγελία ότι οι αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν στη Μυτιλήνη για τα μέτρα προστασίας του Αλέξη Τσίπρα είχαν εντολές «να μείνουν για αρκετές ώρες αδρανείς στις επιθέσεις που εκδηλώνονταν εις βάρος τους με κίνδυνο τραυματισμού τους» προχωρά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Το προεδρείο της Ένωσης συνοδεύει την καταγγελία του με φωτογραφίες από τις φθορές που υπέστησαν τα λεωφορεία της ΕΛΑΣ που χρησιμοποιήθηκαν στη Μυτιλήνη.

Προτείνει, επίσης, την επόμενη φθορά το κόστος για τις επισκευές να βαρύνει τον επικεφαλής των μέτρων «όπως βαρύνει τους συναδέλφους η απώλεια ή η φθορά κάποιου υπηρεσιακού είδους, ώστε να μάθουν να μην παίζουν με την αξιοπρέπεια μας».

Παράλληλα προτείνουν να μην γίνονται μετακινήσεις δυνάμεων «αφού έχουν διακοσμητικό ρόλο και ας αγοράσουν λεωφορεία να τα βάζουν μπροστά ώστε να τα σπάνε ανενόχλητοι, για να μην υφίστανται οι αστυνομικοί τόσο την καταπόνηση όσο και τον εξευτελισμό».

«Εν κατακλείδι σταματήστε να μας βάζετε να κάνουμε τον "στόχο" για να δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο αυτοί οι οποίοι νομοθετούν κάθε μέρα εναντίον του ελληνικού λαού» καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλληλων Αθηνών έχει ως εξής:
Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τα χθεσινά επεισόδια στη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων διαμαρτυρίας λόγω της επίσκεψης του Πρωθυπουργού. Οι αστυνομικές δυνάμεις που έλαβαν μέτρα τάξης έγιναν στόχοι επιθέσεων για αρκετές ώρες από τους διαδηλωτές, μεγάλο μέρος των συναδέλφων αυτών είναι μέλη της Ένωσής μας.

Για ορισμένους οι οποίοι δεν έχουν επαφή μάλλον με την πραγματική αστυνομία αυτό μπορεί να είναι κάτι ανεκτό εμείς όμως οφείλουμε να διαμαρτυρηθούμε για τα εξής :

Οι συνάδελφοι μας καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν εντολές να μείνουν για αρκετή ώρα αδρανείς στις επιθέσεις που εκδηλώνονταν εις βάρος τους με κίνδυνο τραυματισμού τους.

Τα υπηρεσιακά λεωφορεία υπέστησαν σοβαρές φθορές εξαιτίας της τακτικής αυτής. Απλά αναφέρουμε ότι για την συντήρησή τους πολλές φορές έχουν πληρώσει οι αστυνομικοί από την τσέπη τους αφού τα οχήματα είναι το υπηρεσιακό τους σπίτι.

Πράγματα προφανώς αδιάφορα για τους ιθύνοντες!!!
Προτείνουμε λοιπόν σε ανάλογες περιπτώσεις :

Σε περιπτώσεις φθοράς υπηρεσιακών οχημάτων οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα θα είναι ευθύνη του επικεφαλής των μέτρων η επισκευή του να τον επιβαρύνει εξ’ ολοκλήρου, όπως βαρύνει τους συναδέλφους η απώλεια ή η φθορά κάποιου υπηρεσιακού είδους, ώστε να μάθουν να μην παίζουν με την αξιοπρέπεια μας.

Να μην μετακινούνται δυνάμεις τόσο μακριά από τα σπίτια τους αφού έχουν διακοσμητικό ρόλο και ας αγοράσουν λεωφορεία να τα βάζουν μπροστά ώστε να τα σπάνε ανενόχλητοι, για να μην υφίστανται οι αστυνομικοί τόσο την καταπόνηση όσο και τον εξευτελισμό.

Σε περιπτώσεις τραυματισμών που υπερβαίνουν το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον να προβλεφθεί ένα σοβαρό νομοθετικό πλαίσιο που να μην επιτρέπει στον εκάστοτε επικεφαλή να μας θεωρεί αναλώσιμους.

Εν κατακλείδι σταματήστε να μας βάζετε να κάνουμε τον «στόχο» για να δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο αυτοί οι οποίοι νομοθετούν κάθε μέρα εναντίον του ελληνικού λαού.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications