Τόσκας για δολοφονική επίθεση ληστών στην Κηφισιά: Δεν ζούμε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο!
Τόσκας για δολοφονική επίθεση ληστών στην Κηφισιά: Δεν ζούμε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο!

Πρωτοφανής δήλωση από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για τον βαρύτατο τραυματισμό του 52χρονου Αλέξανδρου Σταματιάδη από ένοπλους κακοποιούς – Την Παρασκευή ο κ. Τόσκας είχε επικρίνει τον 88χρονο γέροντα που πυροβόλησε ληστές που του επιτέθηκαν μέρα μεσημέρι – Προκαλεί την κοινή γνώμη υποστηρίζοντας ότι οι ληστείες έχουν μειωθεί

Σε μια πρωτοφανή δήλωση προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας με αφορμή τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε από ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του ο 52χρονος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης.

Ο κ. Τόσκας, ο οποίος την Παρασκευή είχε στηλιτεύσει την πράξη του 88χρονου συνταξιούχου να πυροβολήσει εναντίον δύο κακοποιών που εισέβαλαν στο σπίτι του λέγοντας ότι δεν πρέπει να επικρατήσουν λογικές… αρ ουέστ, ερωτηθείς για την πρωτοφανή δολοφονική επίθεση δύο ληστών που δέχθηκε ο 52χρονος επιχειρηματίας μέσα στο σπίτι του έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι δεν υπάρχει κόσμος αγγελικά πλασμένος και κόσμος χωρίς προβλήματα!

Κι αυτό την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία δέχεται επικρίσεις για ελλιπή αστυνόμευση, ενώ η εγκληματικότητα καλπάζει και οι ληστές -σχεδόν ανενόχλητοι- πυροβολούν πολίτες μέσα στα σπίτια τους. Αντί εξηγήσεων, συγγνώμης ή απολογίας, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας υιοθέτησε την πρωτοφανή γραμμή άμυνας ότι δεν υπάρχει κόσμος αγγελικά πλασμένος, σαν να ζητά από τους πολίτες να σιωπήσουν και να υπομείνουν την επέλαση των ληστών κι όλο αυτό την ώρα που ένας άνθρωπος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από κακοποιούς μέσα στο σπίτι του.

Στη σημερινή επίθεση και τον βαρύ τραυματισμό επιχειρηματία από ληστές που μπήκαν στο σπίτι του στην Κηφισιά, αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, εκφράζοντας την ευχή ο 52χρονος Αλέξανδρος Σταματιάδης να ξεπεράσει το πρόβλημα και να μην κινδυνεύσει η ζωή του. Επιπλέον ο αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, αναφέρθηκε στο θέμα της άμυνας κατά τη διάρκεια ληστειών που ανακινήθηκε τον τελευταίο καιρό μετά την υπόθεση του 88χρονου στο Παλαιό Φάληρο, κάνοντας λόγο για διεθνείς πρακτικές που αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών.

«Αγγελικά πλασμένο κόσμο και κόσμο χωρίς προβλήματα, εγκλήματα και παραβάσεις αν κάποιος ξέρει, να μας τον πει» υπογράμμισε ο Νίκος Τόσκας και συνέχισε: «Κάνουμε συνεχείς προσπάθειες να μειώσουμε την εγκληματικότητα. Κάποιοι μας χλεύαζαν, όταν είπαμε τις οδηγίες όλων των αστυνομιών του κόσμου για το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι σε τέτοιες επιθέσεις.

Τώρα δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να πουν. Οι οδηγίες δεν είναι κάποιου συγκεκριμένου, αλλά είναι διεθνείς πρακτικές τις οποίες εφαρμόζει και η Ελληνική Αστυνομία. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις γι αυτό κάνω έκκληση και στα ΜΜΕ να εστιάσουν στις πραγματικές διαστάσεις και να μην πιανόμαστε από την περιπτωσιολογία να μεταφέρουμε λάθος μηνύματα, γιατί τα λάθος μηνύματα σημαίνουν μεγάλα προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις απώλειες».

Σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα, ο κ. Τόσκας υποστήριξε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 2017 σε σχέση με το 2016 καταγράφηκαν 13% λιγότερες ληστείες σε σπίτια, ενώ και άλλα στοιχεία ήταν πολύ καλύτερα. «Εγώ μιλάω με τα στατιστικά στοιχεία και όχι όσα αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ας ξυπνήσει επιτέλους ο Τόσκας κι ας κάνει τη δουλειά του
Το θέμα προκάλεσε την παρέμβαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που κάλεσε τον κ. Τόσκα «να ξυπνήσει». Η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «δεν μπορεί οι πολίτες να φοβούνται μέσα στα ίδια τους τα σπίτια επειδή ο κ. Τόσκας δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του».

Μάλιστα, κάλεσε τον κ. Τόσκα «αντί να αρκείται να τους προτρέπει να παριστάνουν τους κοιμισμένους, εμείς τον προτρέπουμε να ξυπνήσει επιτέλους και να προστατεύσει τους πολίτες», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται αό την απουσία σχεδίου αντιμετώπισης του εγκλήματος και ανοχή σε ασυδοσία οργανωμένων ομάδων.

Αναλυτικά, η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε:
«Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται ραγδαία αύξηση ένοπλων ληστειών και κλοπών με αποκορύφωμα το σημερινό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα ένας συμπολίτης μας να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η απουσία σχεδίου αντιμετώπισης του εγκλήματος αλλά και η ανοχή σε ασυδοσία οργανωμένων ομάδων χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Δεν μπορεί οι πολίτες να φοβούνται μέσα στα ίδια τους τα σπίτια επειδή ο κ. Τόσκας δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Αντί να αρκείται να τους προτρέπει να παριστάνουν τους κοιμισμένους, εμείς τον προτρέπουμε να ξυπνήσει επιτέλους και να προστατεύσει τους πολίτες!».

Ποτάμι: Ο ανύπαρκτος Τόσκας ας μην προκαλεί με τις δηλώσεις του
«Ο κ. Τόσκας είναι ανύπαρκτος ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ας φροντίζει τουλάχιστον να μην προκαλεί με τις δηλώσεις του», ήταν το λιτό σχόλιο του Ποταμιού στις δηλώσεις του κ. Τόσκα. Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications