Καμμένος για Ερντογάν: Είναι τρελός - Μπορεί να κρατήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς 15 χρόνια
Καμμένος για Ερντογάν: Είναι τρελός - Μπορεί να κρατήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς 15 χρόνια

«Βόμβες» για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη έριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Καμμένος ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε να χρειαστεί ακόμη και ένας χρόνος για να επιστρέψουν τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., στην απάντησή του, αφού χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «τρελό», συνέχισε λέγοντας: «Σε μία χώρα που δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη και τα δικαστήρια λειτουργούν με εντολή "Σουλτάνου", μπορεί η περιπέτεια των Ελλήνων να κρατήσει και 15 χρόνια».

Χαρακτήρισε, επίσης, «προσχεδιασμένο» το περιστατικό από πλευράς Τουρκίας, σημειώνοντας ότι σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν οι στρατιωτικοί επέστρεφαν «μετά από πέντε λεπτά».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θύμισε, μάλιστα, την ταινία «Το Εξπρές του Μεσονυχτίου», όπου για να κρατήσουν κάποιον φυλακισμένο στο μπουντρούμι, κατασκεύαζαν συνεχώς κατηγορίες σε βάρος τους.

Στο πλαίσιο αυτό κατήγγειλε ότι στους δύο Έλληνες έχουν αποδοθεί κατηγορίες κατά παράβαση κάθε αρχής Διεθνούς Δικαίου.

Τέλος, σε ερώτηση σχετική με ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι υπάρχει τουρκική προκλητικότητα, ωστόσο η Ελλάδα απαντά σε ήρεμο τόνο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications