Σύσσωμη η ρωσική ηγεσία μιλά για επικείμενο όλεθρο – Πυρηνοκίνητα υποβρύχια κρύφτηκαν στους πάγους της Αρκτικής
Σύσσωμη η ρωσική ηγεσία μιλά για επικείμενο όλεθρο – Πυρηνοκίνητα υποβρύχια κρύφτηκαν στους πάγους της Αρκτικής

Κρίση παρόμοια με αυτής Κούβας εκτυλίσσεται εδώ και μερικές ώρες με κύριο θέατρο επιχειρήσεων την Συρία στην οποία είχαμε επίθεση με χημικά χθες αποτελώντας την αφορμή έκτακτης σύγκλησης εθνικών συμβουλίων ασφαλείας σε Ουάσιγκτον και Μόσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν φέρεται να ανέφερε σε μέλη του ρωσικού συμβούλιου εθνικής ασφάλειας ότι μια σύγκρουση με τις ΗΠΑ στη Συρία είναι κοντα.

Και ο Ρώρος πρωθυπουργός, Ν.Μεντβέντεφ, ανέφερε πως η Ρωσία είναι στο χείλος του πολέμου με τις ΗΠΑ!
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως η κρίση αυτή είναι χειρότερη από την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας!

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές υπήρξε και συνομιλία Πούτιν –Ερντογάν στην οποία αναφέρθηκαν σενάρια «τρόμου» από ρωσικής πλευράς όσο αφορά την Συρία και τις αμερικανικές προθέσεις για επιθέσεις με πυραύλους Cruise .
Ήδη ο ρωσικός στόλος της Βόρειας θάλασσας πήρε θέσεις σε κρίσιμα σημεία, όπως την Αρκτική αναμένοντας νέες εντολές…με πρόσχημα την διεξαγωγή ναυτικών ασκήσεων.

Πολλοί θεωρούν την συγκεκριμένη περίοδο ως παρόμοια με αυτή της Κούβας και της κρίσης των πυραύλων με αντεστραμμένους ρόλους.
Το πρακτορείο ειδήσεων ITAR-Tass ανακοίνωσε ότι ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια με βαλλιστικούς πυραύλους που ανήκουν στον Βόρειο Στόλο (NF) ολοκλήρωσαν με επιτυχία μια σειρά από σενάρια που αφορούσαν την καταπολέμηση εχθρικών υποβρυχίων στη Θάλασσα του Μπάρεντς, αλλά παραμένουν σε αυτή .

Αυτό αναφέρθηκε από την υπηρεσία Τύπου του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας σήμερα Κυριακή.
«Το πλήρωμα καταδρομικού υποβρυχίου , σε συνεργασία με ένα πυρηνικό υποβρύχιο πολλαπλών χρήσεων υλοποίησαν σενάρια , προκειμένου να αποφύγουν την επίθεση του «εχθρού» με την χρήση ειδικών συστημάτων εκτέλεσαν βολές τορπιλών κάτω από τον πάγο στον πάγο», ανέφερε το ρωσικό Ναυτικό, χωρίς να διευκρινίζει αν εκτοξεύθηκαν και πύραυλοι cruise .

Η υπηρεσία Τύπου ανέφερε, επίσης, ότι στη Θάλασσα του Μπάρεντς συνεχίζονται εντατικά οι ασκήσεις των ρωσικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων που είναι σε διασπορά.
Όλοι γνωρίζουν ότι σε περίπτωση πιθανής περιόδου » πολεμικών συγκρούσεων» τα υποβρύχια αυτά θα κρυφτούν κάτω από τον πάγο της Αρκτικής για να εκτοξεύσουν με σχετική ασφάλεια βαλλιστικούς πυραύλους Bulava.

Με λίγα λόγια και σύμφωνα με τα δεδομένα υπάρχει καπνός και φωτιά και σίγουρα η στάση Τραμπ στην Συρία θα ζυγίσει « πολύ βαριά» σε σχέση με την ειρήνη στον κόσμο , μιας και ο αντίπαλος συνασπισμός διαθέτει πολύ μεγάλες πυρηνικές δυνατότητες ( Ρωσία –Κίνα) …και είτε το θέλουν είτε όχι κάποιοι…οι χώρες αυτές είναι υπερδυνάμεις με τεράστια οπλοστάσια .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications