Θρίλερ στη Μεσόγειο: Il-38N κηνυγά ισραηλινά υποβρύχια Dolphin – Ρωσία: «Τα F-15 δεν τόλμησαν να μπουν στον ΕΕΧ της Συρίας»
Θρίλερ στη Μεσόγειο: Il-38N κηνυγά ισραηλινά υποβρύχια Dolphin – Ρωσία: «Τα F-15 δεν τόλμησαν να μπουν στον ΕΕΧ της Συρίας»

Σε ένα νέο και ακόμη πιο καταστροφικό επίπεδο κλιμάκωσης περνάει ο πόλεμος στην Συρία. Δύο ισραηλινά μαχητικά F-15 εξαπέλυσαν πλήγματα με πυραύλους κρουζ ενώ ισραηλινά υποβρύχια κλάσης Dolphin εκτόξευσαν και αυτά με τη σειρά τους πυραύλους.

Η Ρωσία δεν ενεργοποίησε ξανά τους S-400 ενώ σημείωσε πως τα ισραηλινά μαχητικά δεν τόλμησαν να μπουν στον ΕΕΧ (εθνικό εναέριο χώρο) της Συρίας. Κάτι αναμενόμενο μετά την κατάρριψη του ισραηλινού μαχητικού πριν λίγο καιρό.

Πρώτη φορά η Ρωσία κατονομάζει ευθέως το Ισραήλ και απαιτεί εξηγήσει για το χτύπημα κάτι που δείχνει πως αγριεύουν πολύ τα πράγματα στην Συρία.
Οι πύραυλοι πέρασαν από τον Εναέριο χώρο του Λιβάνου πάνω από Keserwan και Bekaa με κατεύθυνση τη Συρία.
Επίσημα οι Ρώσοι ανέφεραν πως υπεύθυνο είναι το Ισραήλ. Ομως στην ανακοίνωση τους δεν διευκρινίζουν πολλά.

Τα ισραηλινά μαχητικά εξαπέλυσαν 8 πυραύλους με τους 5 να καταρρίπτονται από αντιαεροπορικά συστήματα Buk και Pantsir πριν βρουν στόχο. Αρχικά η Συρία είχε μιλήσει για 20 πυραύλους κρουζ.

Νωρίτερα, είχε εντοπιστεί πύραυλος κρουζ από τη Μεσόγειο και όλοι θεώρησαν πως πρόκειται για έναρξη αμερικανικών επιχειρήσεων.
Ομως αν όντως ισχύει η πληροφορία που έχει δει το φως της δημοσιότητας – καθώς μόνο έτσι δικαιολογείται ο αριθμός των 8 πυραύλων κρουζ δεδομένου πως τα ισραηλινά μαχητικά μπορούν να φέρουν 1-2 πυραύλους αέρος-εδάφους- το Ισραήλ φαίνεται να προκάλεσε σκόπιμα παραπλάνηση για να νομίζουν οι Ρώσοι πως οι ΗΠΑ χτυπούσαν την Συρία με μαζικά πλήγματα.

Κάτι τέτοιο όμως θα μπορούσε να οδηγήσει στον Γ’ ΠΠ.
Οι Ρώσοι φαίνεται να γνώριζαν για τα επικείμενα πλήγματα από τη Μεσόγειο μέσω υποβρυχίων και γι αυτό το λόγο λίγες ημέρες πριν αφίχθησαν στην Συρία Αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) Il-38N γνωστά και ως «κηνυγοί υποβρυχίων», ένα πραγματικό τέρας όπως μπορείτε να δείτε και στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου.

Ο στόλος του Ισραήλ αποτελείται από τρία υποβρύχια κλάσης Dolphin, τα INS Dolphin, INS Leviathan και INS Tekuma, καθώς και δύο υποβρύχια κλάσης Dolphin 2 που είναι εξοπλισμένα με σύστημα AIP, τα INS Tannin, INS Rahav.

Τα Dolphin είναι εξοπλισμένα με υποβρύχια εκτοξευόμενο ισραηλινής κατασκευής πύραυλο cruise εμβέλειας 1.500 χλμ εξοπλισμένο με 200 κιλών πυρηνική κεφαλή.
Για την εκτόξευση των συγκεκριμένων πυραύλων τα υποβρύχια διαθέτουν τέσσερις τορπιλοσωλήνες των 650 χλστ εκτός από τους έξι των 533 χλστ που χρησιμοποιούνται για την χρήση των συμβατικών τορπιλών.

Mέχρι τώρα είχαμε ΗΠΑ εναντίον Ρωσίας, πλέον η αρένα διευρύνεται επικίνδυνα με Ισραήλ και Ιράν. Ο νέος σύμβουλος Ασφαλείας των ΗΠΑ είναι υπέρμαχος ενός πλήγματος κατά της Τεχεράνης.

Από χτες παρατηρείται έντονη αεροπορική δραστηριότητα μεταξύ Μόσχας-Δαμασκού-Τεχεράνης με πτήσεις VIP της ρωσικής Κυβέρνησης.

Αμερικανός Στρατηγός Jack Keane είπε στο Fox News :
«Είναι ώρα να θέσουμε εκτός όλη την αεροπορική δύναμη και υποδομή του Ασαντ. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πυραύλους κρουζ από πλοία, υποβρύχια, και μαχητικά για να καταστρέψουμε εντελώς τα αεροδρόμια του Ασαντ».

Ρωσία και ΗΠΑ δεν είχαν βρεθεί ποτέ ξανά τόσο κοντά σε άμεση αντιπαράθεση στην Συρία. Ο Μ.Ασαντ δεν είχε κανένα λόγο να χρησιμοποιήσει χημικά.Οι Ρώσοι καταγγέλουν πως η «false flag» επιχείρηση με χημικά ξεκίνησε τον Μάρτιο μετά την «δηλητηρίαση» του Skripal με τρεις χώρες να είναι οι «εγκέφαλοι» :

HΠΑ, Βρετανία, Γαλλία.
Η στιγμή της κατάρριψης των ισραηλινών πυραύλων κρουζ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications