Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: «Συστήματα S-200 της Συρίας κατέρριψαν ισραηλινό μαχητικό»
Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: «Συστήματα S-200 της Συρίας κατέρριψαν ισραηλινό μαχητικό»

Η Ρωσία προετοιμάζεται για "δεύτερο γύρο" εξοπλίζοντας τη Συρία σαν «αστακό»

Την κατάρριψη ενός μαχητικού αεροσκάφους «γειτονικής χώρας» από τη συριακή Αεράμυνα, αποκάλυψε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ αναφέρει ότι συριακά συστήματα S-200 κατέρριψαν το μαχητικό της «γειτονικής χώρας πρόσφατα», αλλά ουσιαστικά εννοεί την επίθεση που πραγματοποίησε το Ισραήλ το Σάββατο εναντίον στόχων των ιρανικών δυνάμεων και των δυνάμεων της Χεζμπολάχ στη Συρία.

Όπως είχαμε αναφέρει η κατάρριψη του ισραηλινού μαχητικού, πιθανολογείτο, από διάφορες πληροφορίες από τη Συρία, αλλά μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση είτε από τη Δαμασκό είτε από ισραηλινής πλευράς.

Μόλις σήμερα οι New York Times επιβεβαίωσαν την επίθεση του Σαββάτου, επικαλούμενες δηλώσεις Ισραηλινού αξιωματούχου.Το Ισραήλ, που πλήττει συχνά θέσεις του συριακού Στρατού αφότου ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία πριν από επτά χρόνια, δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε έχει διαψεύσει την επιδρομή.

Ωστόσο Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν πως η αεροπορική βάση Τίγιας χρησιμοποιείτο από δυνάμεις του Ιράν και πως το Ισραήλ δεν μπορεί να δεχθεί την παρουσία στη Συρία του μεγαλύτερου εχθρού του.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tansim, επτά μέλη του ιρανικού στρατιωτικού προσωπικού σκοτώθηκαν κατά την επίθεση.«Το πλήγμα στην Τίγιας ήταν η πρώτη φορά που επιτεθήκame σε ζωντανούς ιρανικούς στόχους. Kαι εγκαταστάσεις και ανθρώπους», σύμφωνα με μαρτυρία ισραηλινού αξιωματούχου που παραθέτει ο αρθρογράφος των NYT Τόμας Φρίντμαν.

Παράλληλα το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ότι κατά την επίθεση των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία η συριακή αεράμυνα εκτόξευσε συνολικά 112 αντιαεροπορικά βλήματα με αποτέλεσμα να καταρριφθούν 71 βλήματα cruise.

Από αυτά:
Pantsir-S1: Εκτόξευσε 25 κατέρριψε 23 στόχους
Buk-M2E: Εκτόξευσε 29 κατέρριψε 24
Osa (SA-8b): Εκτόξευσε 11 κατέρριψε 5
S-125: Εκτόξευσε 13 κατέρριψε 5
Strela-10: Εκτόξευσε 5 κατέρριψε 3
Kvadrat: Εκτόξευσε 21 κατέρριψε 11
S-200: Εκτόξευσε 8 χωρίς καταρρίψεις.
Μάλιστα το ρωσικό ΥΠΑΜ ανέφερε ειδικότερα ότι το σύστημα Pantsir-S1 επέδειξε απόδοση που πλησίασε το 100% κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών.

Την ίδια ώρα η Ρωσία μετατρέπει σε «αστακό» την Συρία. Τα φορτία όπλων, ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ αλλά και S-300 (που πληροφορίες αναφέρουν ότι παραδόθηκαν στις 13 Απριλίου) συνεχίζονται με αμείωτη ένταση κάτι που δείχνει πως η Ρωσία προετοιμάζεται και για ένα δεύτερο γύρο στη Συρία.

pronews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications