Πράσινο φως στην αναβάθμιση των F-16 σε VIPER έδωσε ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ
Πράσινο φως στην αναβάθμιση των F-16 σε VIPER έδωσε ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ

Υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε εκ νέου το Σάββατο το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε εκτάκτως σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας με αντικείμενο την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16.

Κατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η Αμερικανική πλευρά έχει καταρχήν αποδεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα έτη, το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών.

Yπενθυμίζεται ότι η αναθεώρηση έγκειται στο γεγονός ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε να μην είναι εμπροσθοβαρής στις πληρωμές η αναβάθμιση και οι ΗΠΑ το δέχθηκαν (ειναι πολλά τα λέφτα).

Συγκεκριμένα, μας έκαναν πρόταση με πιο ομαλές πληρωμές και όχι το μεγαλύτερο βάρος στα έτη 2019, 2020 και 2021 όπως ήταν η αρχική τους πρόταση.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος υλοποίησης είναι προϋπολογισμένο ήδη και δεν αποτελεί πρόσθετη δαπάνη για το ελληνικό δημόσιο.

Σημειώνουμε ότι με την αναβάθμιση, τα 85 F-16 γίνονται τύπου VIPER και θα έχουν την απόλυτη κυριαρχία στους αιθέρες.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Ζητωωω!
Πανηγυριζει και ο κατακαημενος στο twitter για τη μπιζνα με τα F16 που εκλεισε με τους δυτικους εμπορους οπλων.
Πανηγυρισε και εσυ μαλακα ελληνα για το λιφτινγκ σe εικοσαετιας plus αεροσκαφη, μονο κατι εκατομμυρια θα χρεωθεις (αληθεια ποσα;) και με σαπακια θα πολεμας παλι .

Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη!!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications