Πως θα πάει το ιουδαϊκό “Άγιο Φως” σε Κέρκυρα, Κω και Κάρπαθο
Πως θα πάει το ιουδαϊκό “Άγιο Φως” σε Κέρκυρα, Κω και Κάρπαθο

Με τα αεροσκάφη της Sky Express θα μεταφερθεί το “Αγιο Φως σε Κέρκυρα, Κω και Κάρπαθο, αμέσως μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα.

Συγκεκριμένα, το ‘Αγιο Φως θα φτάσει στην Κέρκυρα με την προγραμματισμένη πτήση της Sky Express Αθήνα-Κέρκυρα, ενώ με έκτακτες πτήσεις αποκλειστικά για το σκοπό αυτό σε Κω και Κάρπαθο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πτήσεων:

Αθήνα – Κέρκυρα 20:00 – 21:05
Αθήνα – Κως 19:15 – 20:05
Κως – Κάρπαθος 20:25 – 21:00

Σχετικά με ιουδαϊκό “Άγιο Φως” η αλλιώς θέατρο του παράλογου για όσους έχουν στοιχειώδες λογική ακόμα:
Ο ναΐσκος του Τάφου, το λεγόμενο «κουβούκλιο», μέσα στον Ναό της Ανάστασης, στην Ιερουσαλήμ. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία Άγιο Φως ή Φως της Αναστάσεως ονομάζεται η φωτιά («φως») η οποία συμβολίζει την Ανάσταση και μεταδίδεται από τον Αρχιερέα στους πιστούς κατά την τελετή της Αναστάσεως το Μεγάλο Σάββατο.

Στην Ελληνορθόδοξη παράδοση εκλαμβάνεται από αρκετούς ως θαύμα, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο λίγο πριν τον εορτασμό της Ανάστασης στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, κατά το οποίο η φλόγα ανάβει με θαυματουργό τρόπο εντός του Παναγίου Τάφου και μόνο υπό την παρουσία του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, υπό την αιγίδα του οποίου γίνεται η τελετή της αφής, το χαρακτηρίζει ως «θαύμα, το οποίο δεν χωρά αμφισβήτηση».Ωστόσο έχει αναφερθεί ότι το θαύμα είναι ο καθαγιασμός της φυσικής φωτιάς που λαμβάνεται από την άσβεστη κανδήλα εντός του Παναγιού Τάφου, και όχι το άναμμα προηγουμένως σβησμένης κανδήλας ή κεριών. Το Πατριαρχείο, αντίθετα, αναφέρει ότι ο χώρος ελέγχεται για προϋπάρχουσες φλόγες από τους ετερόδοξους και τις άλλες ομολογίες.

Post A Comment:

3 comments

Ανώνυμοςείπε...

ευτυχως που εισαι και συ ρε και μας ξεστραβώνεις εμας τους ηλιθιους που κανουμε το σταυρο μας.
μας εδειξες και τον αναπτηρα να το εμπεδώσουμε.

Ανώνυμοςείπε...

Πως μπορω να επικοινωνήσω με τον ιδιοκτήτη της σελίδας;

Ανώνυμοςείπε...

Χίλια πεντακόσια χρόνια που δεν υπήρχαν αεροπλάνα πως ερχόταν το "άγιο φως";
Άντε γιατί τα πανηγύρια παρατράβηξαν...

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications