Οι Τούρκοι παρουσίασαν τηλεκατευθυνόμενο υποβρυχιάκι ως… υπερόπλο
Οι Τούρκοι παρουσίασαν τηλεκατευθυνόμενο υποβρυχιάκι ως… υπερόπλο

Μιας και βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο, οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός υποβρύχιου drone που μπορεί να πυροδοτηθεί για να καταστρέψει τα εχθρικά πολεμικά πλοία, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η αμυντική εταιρεία Albayraklar Savunma.

Πρόκειται για «Wattozz», όπως γράφει η ερντογανική εφημερίδα Daily Sabah, το νέο υπερόπλο της Τουρκίας, που μοιάζει με σαλάχι στον σχεδιασμό και στην κίνηση.

https://www.youtube.com/watch?v=

Κατασκευασμένο από τιτάνιο και αλουμίνιο, θα είναι καλυμμένο από σιλικόνη, ενώ θα διαθέτει δύο κάμερες ως «μάτια».Οι τρεις μηχανές του θα μπορούν να «πιάσουν» έως και 5,5 κόμβους για μέχρι 12 ώρες, γράφει η τουρκική εφημερίδα.

Το «wattozz» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία ή για επίθεση, ελεγχόμενο από κρυπτογραφημένα ακουστικά κύματα, παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιούν οι φάλαινες και τα δελφίνια για επικοινωνία.

Ηλεκτρομαγνήτες θα του επιτρέπουν να «επιτεθεί» στο κύτος εχθρικού πλοίου και να πυροδοτηθεί με μια εντολή.

Όταν δεν θα είναι σε αποστολή, θα μπορεί να παραμένει στον βυθό, ενώ ηλεκτρομαγνητικά και υπερηχητικά κύματα θα το προστατεύουν από τα ψάρια και τις… γοργόνες.

Ο πρόεδρος της Albayraklar Savunma, Μουσταφά Αντνάν Αλμπαϊράκ, δήλωσε πως η εταιρεία σκοπεύει το «σαλάχι» να είναι διαθέσιμο σε τρεις μήνες.

Στο γελοίο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, στους τίτλους τέλους παίζει υπόκρουση ένα οθωμανικό εμβατήριο με καραμούζες:

Στο βίντεο που μόλις είδατε, οι Τούρκοι δέχονται επίθεση από αεροπλανοφόρο και στέλνουν τα σαλάχια να το βυθίσουν. Το μήνυμά τους είναι ότι προετοιμάζονται να δεχτούν επίθεση από τις ΗΠΑ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications