Αποκαλυπτικός Καλεντερίδης:- Δύο γεμιστήρες ρίχτηκαν προς την πλευρά του τουρκικού ελικοπτέρου - Η Άγκυρα θέλει το μισό Αιγαίο - ΒΙΝΤΕΟ
Αποκαλυπτικός Καλεντερίδης:- Δύο γεμιστήρες ρίχτηκαν προς την πλευρά του τουρκικού ελικοπτέρου - Η Άγκυρα θέλει το μισό Αιγαίο - ΒΙΝΤΕΟ

Ο αρθρογράφος και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου ανέλυσε το περιστατικό με το ελικόπτερο πάνω από την Ρω.

«Οι τουρκικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν το περιστατικό.
Όμως τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται επισταμένως στον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν τα ελληνικά ΜΜΕ το εν λόγω θέμα.
Στο περιστατικό πρωταγωνίστησε ένα ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής.
Η εκτίμησή μου είναι πως έγινε για να δοκιμάσουν τον τρόπο αντίδρασης ή και τους κανόνες εμπλοκής σε ποιο βαθμό είναι απελευθερωμένοι.

Δηλαδή πως αντιδρά ο αρχιφύλακας ή ο τοπικός αξιωματικός σε ένα τέτοιο επεισόδιο» τόνισε αρχικά. Ακόμη ο κ. Καλεντερίδης πρόσθεσε ότι «μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως επεισόδιο, ενώ τα χωρικά ύδατα και ο εναέριος χώρος βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.

Η ανακοίνωση της ελληνικής πλευράς είναι ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση του εναέριου χώρου.
Πρέπει να σας πω ότι έκανα τις ερωτήσεις μου.
Ρίχτηκαν δύο γεμιστήρες στην αντίθετη κατεύθυνση από την πορεία του ελικοπτέρου, υπήρχαν τα τροχοδεικτικά, δηλαδή την αντίδρασή μας την είδε ο πιλότος του ελικοπτέρου».

Όπως είπε «πρέπει να προβληματιστούμε επειδή το ραντάρ δεν είδε το ελικόπτερο πριν το επεισόδιο. Αυτό σημαίνει ότι πετούσε χαμηλά και έκανε μια πτήση για να μην το δούμε.
Είναι ένα θέμα που πρέπει να το αξιολογήσουμε.
Το γεγονός ότι έβαλαν ακτοφυλακή και όχι στρατό πρέπει να το αξιολογήσουμε».

Από την άλλη πλευρά ο κ. Καλεντερίδης υπογράμμισε ότι «υπάρχει υπαρκτή απειλή από την Τουρκία. Γνωρίζετε ότι μας αποκαλούσαν "τουρκοφάγους", "πατριδοκάπηλους".
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το παγόβουνο να διαλυθεί και είδαμε ότι η Τουρκία έχει σχέδια να πάρει το μισό Αιγαίο.
Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Αυτό θέλουν να το κάνουν ίσως χωρίς στρατιωτική επιχείρηση, αλλά με ένα βελούδινο τρόπο.

Δηλαδή να επεκτείνουν την επιρροή τους και να θέσουν σε ισχύ ένα εργαλείο όπως είναι η μετανάστευση.
Άρα και σχέδια έχουν και εξοπλιστικά προγράμματα έχουν που τα υλοποιούν με ακρίβεια και συνέπεια.
Όλα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει σχέδιο που πρέπει να προβληματίσει το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

Επιπλέον ο αρθρογράφος και συγγραφέας ανέφερε ότι «ο τουρκικός στρατός τις επόμενες μέρες θα κάνει μια μεγάλη άσκηση στο Αιγαίο που θα είναι διακλαδική και στην οποία καλούνται και την παρακολουθούν όλα τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα).
Οι ασκήσεις αυτές είναι εφαρμογή σχεδίων κατάληψης ελληνικών νησιών.
Η Ελλάδα αντί να συμμετέχει θα πρέπει να καταγγείλει αυτό το γεγονός, αλλά και να κάνει διαβήματα στις χώρες που στέλνουν παρατηρητές.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ασκήσεων όντως θα έχουμε μια μεγάλη κινητικότητα στο Αιγαίο.
Αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε αν μιλάμε για κλιμάκωση είναι μήπως οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ ωθήσουν την Τουρκία να κάνει μια επιθετική ενέργεια.
Τότε εκεί απαραιτήτως η Ελλάδα θα πρέπει να εμπλακεί».
«Κατά την άποψή μου αυτό είναι το χειρότερο σενάριο το επόμενο διάστημα. Αλλιώς μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία ο Ερντογάν δεν θα κάνει τίποτα στο Αιγαίο. Έχει κερδίσει 3-4 μονάδες από την επιχείρηση στο Αφρίν και εκτιμώ ότι δεν θα κάνει κάτι άλλο» κατέληξε ο κ. Καλεντερίδης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications