Μας δουλεύουν: Ερευνητές υποστηρίζουν ότι η επαφή με τα πρόβατα ευνοεί την σκλήρυνση κατά πλάκας (Βίντεο)
Μας δουλεύουν: Ερευνητές υποστηρίζουν ότι η επαφή με τα πρόβατα ευνοεί την σκλήρυνση κατά πλάκας (Βίντεο)

Διαβάζουμε στην Sunday Telegraph: Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι στη Βρετανία έχουν διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας. Η κατάσταση οδηγεί σε φλεγμονή, πόνο, αναπηρία και σε σοβαρές περιπτώσεις σε πρόωρο θάνατο, αλλά οι ειδικοί εξακολουθούν να μην γνωρίζουν την υποκείμενη αιτία.

Τώρα οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Exeter έχουν ανακαλύψει ότι σχεδόν οι μισοί από τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας που μελετούσαν, έχουν μολυνθεί κάποια στιγμή στη ζωή τους από την τοξίνη «έψιλον». Η τοξίνη παράγεται στο έντερο των προβάτων από το βακτήριο Clostridium Perfringens και μπορεί επίσης να βρεθεί στο έδαφος.

Οι ερευνητές εξέτασαν 250 άτομα - τα μισά από τα οποία είχαν σκλήρυνση κατά πλάκας - και διαπίστωσαν ότι το 43% των ασθενών έφεραν αντισώματα στην τοξίνη «έψιλον», αποδεικνύοντας ότι ήταν στο σώμα αρκετό καιρό ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να παράγει μια "απάντηση".

Η έρευνά μας δείχνει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της τοξίνης “έψιλον” και της σκλήρυνσης κατά πλάκας, δήλωσε ο καθηγητής Rick Titball, από το Πανεπιστήμιο του Exeter.

Οι αιτίες των σκλήρυνσης κατά πλάκας δεν είναι ακόμα πλήρως κατανοητές και ενώ είναι πιθανό ότι αυτή η τοξίνη παίζει ρόλο, είναι πολύ νωρίς για να το πούμε με βεβαιότητα. Χρειάζεται τώρα περισσότερη έρευνα για να κατανοήσουμε πώς η τοξίνη μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο και πώς αυτά τα ευρήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη νέων εξετάσεων ή θεραπειών.

Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1860 και έχει καθιερωθεί εδώ και καιρό ότι είναι πιο συνηθισμένη στα βόρεια, λιγότερο ηλιόλουστα κλίματα, δημιουργώντας θεωρίες ότι η κατάσταση θα μπορούσε να προκληθεί από έλλειψη βιταμίνης D.
Όμως, η ΣΚΠ είναι επίσης συχνότερη σε γεωγραφικά πλάτη και σε χώρες όπου οι πληθυσμοί προβάτων είναι υψηλοί.

Οι ερευνητές λένε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μολυνθούν από την τοξίνη κοντά στα πρόβατα και τα βακτήρια μπορούν επίσης να παράγουν σπόρια, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να ταξιδέψουν για μεγάλες αποστάσεις στον αέρα. Είναι απίθανο να συλληφθεί μέσω της κατανάλωσης αρνιού, ωστόσο, καθώς το μαγείρεμα σκοτώνει την τοξίνη.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η επαφή με τα ζώα μας αρρωσταίνει και για αυτό τον λόγο μας έχουν έτοιμη την λύση:

Με τρόποι εντελώς παράλογο και «κουφό» προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν πρέπει να τρώμε κρέας κλπ ώστε να τρώμε μόνο τα τεχνητά κρέατα των εργαστηρίων. Είναι τουλάχιστον γελοίο το γεγονός ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον φόβο που έχουν οι άνθρωποι για τις αρρώστιες.

Για αυτό τον λόγο οι «ειδικοί» επιστήμονες μας προειδοποιούν ότι η επαφή με τα πρόβατα, ευνοεί την σκλήρυνση κατά πλάκας.
Βέβαια όπως διαβάσατε και παραπάνω, έχουν «προβλέψει» και την πιθανότητα να μην ισχύουν αυτά που λένε ώστε να μην γίνουν «ρόμπα» αν ο κόσμος δεν φάει την προπαγάνδα.

πηγή el.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications