Καθαίρεσαν τον ιερέα Στυλιανό Σάββα που βίαζε την Έλενα Φραντζή (βίντεο)
Καθαίρεσαν τον ιερέα Στυλιανό Σάββα που βίαζε την Έλενα Φραντζή (βίντεο)

Παραπέμφθηκε στο 5μελές συνοδικό Δικαστήριο η υπόθεση, όπου επάρθη ομοφώνως η απόφαση καθαίρεσης για συγκυλισμό με την τότε ανήλικη Έλενα Φραντζή.

Οι ιεροί κανόνες υπέρκεινται όλων των καταστατικών ιερών και μη είπε ο Μητροπολίτης Κύκκου. Ο ίδιος υπέβαλε υπόμνημα διαμαρτυρίας για αντικανονική και παράνομη διαρροή εγγράφων και πρακτικών της Ιεράς Συνόδου, το χειρότερο είναι ότι δημοσιεύθησαν τα πρακτικά αποσπασματικά και παραποιημένα, στην προσπάθεια να δοθεί μια άλλη αρνητική εικόνα, αυτό αφορά και στο πρόσωπό μου, γιατί και οι δικές μου δηλώσεις ήταν αποσπασματικές και παραποιημένες.

Ο Μητροπολίτης Κύκκου, μάλιστα κατηγορεί ως κοιτίδα της διαρροής, το προφανές, ένα άλλο μέλος της Ιεράς Συνόδου. Σε προηγούμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου είχα θέσει για τον συγκεκριμένο κληρικό, προς προβληματισμό των μελών, ότι η υπόθεσή του δεν αφορά σε μοιχεία ή πορνεία, αλλά σε συγκυλισμό και συνέχισα λέγοντας πως στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να μελετήσουμε του ιερούς κανόνες για να δούμε τι πρέπει να γίνει.

Δημοσιογράφοι υιοθέτησαν το πρώτο σκέλος, απέκοψαν το δεύτερο, δημιουργώντας μια εικόνα αρνητική προς το πρόσωπό μου, μια εικόνα συμβιβασμού μου, σπίλωσης της υπόληψής μου, με ειρωνίες κλπ. Σίγουρα η διαρροή είναι από μέλος ή μέλη της Ιεράς Συνόδου, προς τον «Φιλελεύθερο» αρχικά και μετά αναμασήθηκαν από τα υπόλοιπα ΜΜΕ.

Είχε δοθεί ότι εκάλυπτα ανήθικες πράξεις και αυτό δεν το δέχομαι επ’ ουδενί. Η απόφαση ελήφθη από το 5μελές συνοδικό δικαστήριο, όπου ελήφθη ομοφώνως η απόφαση της καθαιρέσεως, μεταξύ άλλων για την κατηγορία του συγκυλισμού. Ένας από τους λόγους της καθαίρεσης λοιπόν ήταν και ο συγκυλισμός. Πλέον, δικαιούται ο Στυλιανός Σάββα να ασκήσει έφεση ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.

Για την περίπτωση του δεύτερου ιερέα, Νικόλαου Χρίστου, εκ Παχυάμμου, αναλαμβάνει εξετάσεις η ανακριτική επιτροπή η οποία θα δώσει το πόρισμα των ερευνών της στο 5μελές Συνοδικό Δικαστήριο, κι αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ή/και αποδείξεις θα υποβάλλει η επιτροπή κατηγορητήριο στο Συνοδικό Δικαστήριο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και εις βάρος του.

Υπάρχουν κακοπροαίρετοι δημοσιογράφοι, που θέλουν να βλάψουν είπε ο Μητροπολίτης Κύκκου, ωστόσο ερωτώμενος από την δημοσιογράφο του ΡΙΚ αν η Έλενα Φραντζή δεν είχε πεθάνει, κι αν δεν είχε ξεσπάσει ο κοινωνικός σάλος, αν θα διεξαγόταν μια τέτοια σύνοδος σήμερα, περιορίστηκε να απαντήσει πως δεν ξέρει αν θα γινόταν κάτι τέτοιο… ήτοι επανασύγκληση της Ιεράς Συνόδου, ώστε να εξετασθεί η καθαίρεση του ιερέα Στυλιανού Σάββα.Η επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications