Η ομολογία της 22χρονης : «Ήθελα να κρατήσω το παιδί, αλλά ντρεπόμουν και φοβόμουν»
Η ομολογία της 22χρονης : «Ήθελα να κρατήσω το παιδί, αλλά ντρεπόμουν και φοβόμουν»

Αποκαλύψεις από τη δικογραφία για την παιδοκτονία στη Νέα Σμύρνη - «Δεν ήθελα να κάνω έκτρωση, τα έχασα», λέει στην προανακριτική της απολογία - Τι είπε στην κατάθεσή της η μητέρα της νεαρής γυναίκας

Συγκλονιστικά στοιχεία για το πως η 22χρονη φοιτήτρια από τη Νέα Σμύρνη οδηγήθηκε στην απόφαση να πετάξει το νεογέννητο μωρό της στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, έρχονται στο φως μέσα από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση. Εμβληματική είναι η προανακριτική απολογία που έδωσε η ίδια η νεαρή γυναίκα στους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι δεν ήθελε να κάνει έκτρωση και να το σκοτώσει το παιδί της. Ωστόσο, όπως επισημάνει ντρεπόταν και ένιωθε φόβο, συναισθήματα που όπως λέει νιώθει μέχρι σήμερα.

Η μητέρα της 22χρονης στην κατάθεσή της ζητάει συγνώμη εκ μέρους της κόρης της για ό,τι έγινε, ενώ μια γειτόνισσα της οικογένειας που εντόπισε το άψυχο βρέφος στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας ανέφερε στους αστυνομικούς πως αρχικά πίστεψε ότι αυτό που έβλεπε ήταν... κούκλα!

Η νεαρή κοπέλα, που νοσηλεύεται φρουρούμενη σε δημόσια γυναικολογική κλινική αναμένεται να απολογηθεί αύριο για το αδίκημα της παιδοκτονίας. Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο ακόμη αν η κατηγορουμένη θα μεταβεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να δώσει εξηγήσεις ή αν η ανακρίτρια θα μεταβεί στο νοσοκομείο προκειμένου πάρει απολογία από την κατηγορουμένη.

Εξιστορώντας στους αστυνομικούς το χρονικό της εγκυμοσύνης της η νεαρή κοπέλα κατέθεσε προανακριτικά: «Τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2017 έκανα τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο βγήκε θετικό. Αποφάσισα να το πω στον φίλο μου. Τον πήρα τηλέφωνο και όταν του το είπα μου έκλεισε το τηλέφωνο. Τον ξαναπήρα και άλλες φορές αλλά δε μου το σήκωσε».

Στη συνέχεια η 22χρονη υποστηρίζει πως ήθελε να κρατήσει το παιδί της. «Ήθελα να κρατήσω το παιδί και δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω. Σκέφτηκα λοιπόν να το κρατήσω μυστικό μέχρι την ημέρα που θα γεννήσω. Σκεφτόμουν να γεννήσω σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο επειδή δεν είχα λεφτά να πάω σε γιατρό. Υπολόγιζα μόνη μου τους μήνες και πίστευα ότι θα γεννήσω τον Μάιο», λέει χαρακτηριστικά.

«Το κράτησα μυστικό από τη μητέρα μου»
Η νεαρή γυναίκα υποστηρίζει στην απολογία της ότι κατάφερε να κρατήσει κρυφή την εγκυμοσύνη της από την μητέρα της και πως ένας από τους λόγους που την έκαναν να λάβει την απόφαση να γεννήσει μόνη της στο σπίτι ήταν και το γεγονός ότι δεν είχε χρήματα για να πάει σε νοσοκομείο.

«Από τη μητέρα μου κατάφερα να το κρύψω γιατί δεν είχα φουσκώσει πολύ και άρχισα να φοράω πιο φαρδιά ρούχα. Άλλωστε ποτέ μου δεν ήμουν αδύνατη οπότε και τα κιλά που πήρα δεν μου φαίνονταν τόσο» αναφέρει η 22χρονη και συνεχίζει: «Την Παρασκευή 20-04-18 ξύπνησα κανονικά το πρωί για να πάω στη σχολή. Η μητέρα μου είχε φύγει από το σπίτι νωρίτερα, όπως κάνει κάθε μέρα. Εγώ έφυγα περίπου στις 8:30 π.μ. Στο δρόμο για τη σχολή άρχισα να μην αισθάνομαι καλά, ενώ ξεκίνησε να με πονάει και η κοιλιά μου. Γύρισα λοιπόν σπίτι για να ξαπλώσω. Επειδή όμως άρχισα να πονάω όλο και πιο συχνά, περίπου κάθε πέντε λεπτά δηλαδή κατάλαβα πως ήρθε η ώρα να γεννήσω Δεν είχα όμως χρήματα για να πάω στο νοσοκομείο.....».

Κλείνοντας την κατάθεσή της η 22χρονη αναφέρει που τα έχασε και πως ένιωθε ντροπή και φόβο. «Πανικοβλήθηκα όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι. Ντρεπόμουν και φοβόμουν όπως κάνω και τώρα. Δεν ξέρω τι να πω για αυτό που συνέβη, εκείνη τη στιγμή τα έχασα» καταθέτει χαρακτηριστικά.

«Δεν μπόρεσα να την συμβουλεύσω σαν μάνα»
Από την πλευρά της η μητέρα της φοιτήτριας στην προανακριτική της κατάθεση ζητάει «συγνώμη» εκ μέρους της κόρης της για ότι έγινε. Συγκεκριμένα κατέθεσε: «Δεν το χωράει ο νους αυτό που έγινε. Δεν μπόρεσα ούτε καν να της δώσω μια συμβουλή σαν μάνα πριν γίνει ότι έγινε. Αυτό που έγινε είναι κάτι τραγικό. Θέλω να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους της κόρης μου. Μακάρι να μπορούσα να τα είχα αποτρέψει όλα αυτά. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω».

Συγκλονιστικά, είναι όμως τα όσα αναφέρει προανακριτικά η γειτόνισσα της 22χρονης, η οποία και εντόπισε το βρέφος στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας. «Όταν πήγα να ποτίσω τα φυτά, είδα ότι πάνω στο δίχτυ υπήρχε κάτι που στην αρχή μου φάνηκε σαν κούκλα» λέει η μάρτυρας και συνεχίζει: «Δεν ήμουν σίγουρη όμως αν ήταν κούκλα ή μωρό. Χτύπησα στη γειτόνισσα για να βγούμε στον ακάλυπτο από το δικό της σπίτι. Όμως ούτε αυτή κατάλαβε αν αυτό στο δίχτυ ήταν άνθρωπος ή κούκλα».

Τέλος, αστυνομικός που παρέλαβε το άψυχο βρέφος περιέγραψε στην κατάθεσή του: «Το κέντρο του ΕΚΑΒ μου είπε να κατεβάσω το μωρό και να το παραδώσω στο ΕΚΑΒ μόλις ερχόταν. Πήρα μια σκάλα και ένα ψαλίδι από το διαμέρισμα και πήγα στο σημείο. Οι γείτονες μου έδωσαν και ένα σεντόνι για να τυλίξω το μωρό».protothema

Επικρατεί ένα κλήμα του τύπου αχ η κακομοίρα δεν είχε λεφτά, και με τίτλους "Συγκλονίζει η ομολογία της" ,παρόλο που είναι ενήλικη, φτιάχνεται ένα φοβικό προφίλ, αθώου μικρού παιδιού! απο καθεστωτικές σελίδες και οχι μονο που δεν λένε όνομα δεν λένε καταγωγή Ελληνίδα είναι ή αλλοδαπή;...Μέσα στα ηλίθια σχόλια στο protothema που δείχνουν έναν λαό εντελώς ηλίθιο, βρήκαμε και ένα ορθό:

Απίστευτα σχόλια από αυστραλοπίθηκους εδώ μέσα!! Αν δεν έχετε καταλάβει μέχρι τώρα, η κοπέλα αυτή τύλιξε το νεογέννητο μωρό της μέσα σε σακούλα και το πέταξε στον ακάλυπτο μέχρι που πέθανε! Δεν ξαφνιάζομαι βέβαια, τέτοιου είδους σχόλια τα αφήνουν φεμινίστριες, πολύ απλά γιατί αυτές μισούν τα βρέφη και τη μητρότητα. Επίσης οι ίδιες, φτάνουν στο συμπέρασμα ότι για όλα φταίει... ο πατέρας!! Φεμινίστριες, λογικευτείτε κάποτε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications