Αχτσιόγλου: H έξοδος από τα μνημόνια, θα γίνει αισθητή από τους πολίτες
Αχτσιόγλου: H έξοδος από τα μνημόνια, θα γίνει αισθητή από τους πολίτες

H έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, «θα γίνει αισθητή από τους πολίτες σε πολλά και διαφορετικά πεδία», δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αυτή η συνθήκη θα εμπεδώσει τις κοινωνικές μας συμμαχίες και θα μας δώσει τη νίκη στις εκλογές του 2019».

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, εντός του επόμενου διμήνου θα ανακοινωθεί η κατανομή των επιπλέον 450 εκατ. ευρώ που θα δοθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια και μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», η κυρία Αχτσιόγλου, προανήγγειλε ένα νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού που θα αφορά σε 25.000 άνεργους.

Αναφερόμενη στον κυβερνητικό σχεδιασμό, επισήμανε ότι η οικονομία επιστρέφει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης για να τεθούν τα θεμέλια της «δίκαιης ανάπτυξης», η οποία θα έχει στον πυρήνα της την αξιοπρεπή εργασία.

Σε αυτό το πλαίσιο, «νομοθετήσαμε την επαναφορά, από τον Αύγουστο του 2018, των δύο βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της επεκτασιμότητας και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης, οι οποίες είχαν ανασταλεί την περίοδο της κρίσης. Για τον λόγο αυτό δρομολογούμε την αύξηση του κατώτατου μισθού», εξήγησε η υπουργος.

Μάλιστα, στη συνέχεια τόνισε, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η ανάπτυξη της οικονομίας «θα συνεχίσει να αντανακλάται με σαφή τρόπο και στη μείωση της ανεργίας, η οποία, παρ’ όλα αυτά, παραμένει σε υψηλά επίπεδα, που δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στο το θέμα του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση «υπερασπίζεται με αίσθημα ευθύνης την εθνική γραμμή». Σε αυτή την κατεύθυνση, επισήμανε ότι «χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ένας ισορροπημένος συμβιβασμός μεταξύ των δύο χωρών» και ότι θα ήταν προς το συμφέρον όλων να επιτευχθεί όσο το δυνατόν συντομότερα μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, στο πλαίσιο το οποίο έχει περιγραφεί από την ελληνική κυβέρνηση».kontranews.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications