2 Μαρ 2018

Τούρκοι συνέλαβαν περίπολο δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο

Τούρκοι συνέλαβαν περίπολο δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο

Σοβαρό επεισόδιο στον Έβρο. Τούρκοι συνέλαβαν πριν από λίγες ώρες δύο Έλληνες στρατιωτικούς που έκαναν περίπολο στα χερσαία σύνορα. Πληροφορίες αναφέρουν πώς πρόκειται για έναν αξιωματικό και έναν Επαγγελματία Οπλίτη.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έχουν οδηγηθεί στην Αδριανούπολη, όπου και κρατούνται και βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι. Τις διαπραγματεύσεις έχουν αναλάβει οι αρμόδιες αρχές τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών όσο και από το υπουργείο Άμυνας.

Ο φόβος που υπάρχει ωστόσο είναι μήπως ο Ερντογάν ζητήσει ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών την έκδοση των «8» Τούρκων στρατιωτικών που θεωρεί πραξικοπηματίες. Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις και ασύγκριτες, αλλά με την Τουρκία ποτέ κανείς δεν ξέρει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΣ πριν από λίγη ώρα:
«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.
Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».
Πληροφορίες αναφέρουν πώς οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περίπολο και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στον Έβρο φέρονται να έχασαν τον προσανατολισμό τους και μπήκαν σε τουρκικό έδαφος. Εκεί συνελήφθησαν από Τούρκους. Πηγές του ΓΕΣ αναφέρουν πώς δεν υπήρξε κάποια συμπλοκή, αλλά η σύλληψη τους είναι πλέον κάτι δεδομένο και πολύ επικίνδυνο.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Τούρκοι συνέλαβαν περίπολο δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications