17 Μαρ 2018

Στη Σύρο έφτασε το πιο σύγχρονο ταχύπλοο του αμερικανικού ναυτικού [φώτο βίντεο]

Στη Σύρο έφτασε το πιο σύγχρονο ταχύπλοο του αμερικανικού ναυτικού

Αφίχθη στην Σύρο το μεσημέρι της Παρασκευής το πλοίο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού τύπου catamaran USNS Carson City.

Το σύγχρονο ταχύπλοο των ΗΠΑ θα παραμείνει στο λιμάνι της Ερμούπολης έως και την Κυριακή, καθώς ο σκοπός της επισκέψεώς του είναι η ανάπαυση και αναψυχή του 36μελούς πληρώματος.

Το πλοίο επρόκειτο να αφιχθεί στην Σύρο από την Τετάρτη, ωστόσο λόγω αλλαγής προγράμματος, έφτασε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων 48 ώρες αργότερα.

Οι συνεννοήσεις για την επίσκεψη του Carson City ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν επισκέφθηκε την Σύρο η ναυτική ακόλουθος των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Rose Rice.

Το σκάφος είναι νεότευκτο καθώς ναυπηγήθηκε το 2016 και έχει μήκος 103 μ. και πλάτος 28,5 μ., ενώ ο μέσος όρος ταχύτητας που αναπτύσσει είναι 24,5 μίλια.

Το προηγούμενο διάστημα το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά, έκανε διήμερο πλου στην Ανατολική Μεσόγειο και επέστρεψε στην Ελλάδα την Παρασκευή, προσεγγίζοντας για πρώτη φορά το λιμένα της Ερμούπολης.

«Φρούριο» το λιμάνι Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Carson City στην Σύρο, θα ισχύουν ειδικά μέτρα που προβλέπονται από τον διεθνή κώδικα για την ασφάλεια πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων.

Το λιμάνι της Ερμούπολης και ειδικότερα το σημείο που έχει προσεγγίσει το σκάφος, μοιάζει με μικρό «φρούριο» καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι ενισχυμένα και ιδιαίτερα αυστηρά.

Επί ποδός βρίσκεται το Λιμενικό Σώμα και οι αρχές του νησιού που υποχρεούνται να διατηρήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ασφαλούς φιλοξενίας σε όλο το διάστημα που το Αμερικανικό ταχύπλοο θα βρίσκεται ελλιμενισμένο στην Ερμούπολη.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Στη Σύρο έφτασε το πιο σύγχρονο ταχύπλοο του αμερικανικού ναυτικού [φώτο βίντεο]
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: