Πορτοκαλί χιόνι στην Ευρώπη λόγω αφρικανικής σκόνης
Πορτοκαλί χιόνι στην Ευρώπη λόγω αφρικανικής σκόνης

Εικόνες με χιόνι χρώματος πορτοκαλί έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες μέρες, προκαλώντας ερωτήματα.

Το ασυνήθιστο αυτό θέαμα πιστεύεται ότι είναι αποτέλεσμα της μεταφοράς άμμου και σκόνης στον αέρα της Ευρώπης, λόγω καταιγίδων που ξέσπασαν στη Βόρεια Αφρική.

Ένας από τους ειδικούς που εξετάζει το φαινόμενο δηλώνει ότι έχει κάνει την εμφάνισή του και παλαιότερα σε άλλα μέρη του κόσμου. Είναι πιθανό όταν μια καταιγίδα που σχηματίζεται πάνω από τη Σαχάρα να μεταφέρει άμμο και σκόνη, η οποία ανεβαίνει στα ανώτερα επίπεδα της ατμόσφαιρας και διαχέεται παντού.

Οι εικόνες που έχουν συλλεχθεί από το δορυφόρο της NASA τις τελευταίες μέρες δείχνουν ότι το «κύμα» της σκόνης βρίσκεται στη Μεσόγειο. Αυτό το διαπιστώσαμε έντονα και τις προηγούμενες ημέρες με την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην Κρήτη, λόγω της σκόνης.

Ωστόσο, τα σύννεφα που μεταφέρουν άμμο, κινήθηκαν και βορειότερα φτάνοντας μέχρι τη Ρωσία. Τα σύννεφα ξεκίνησαν από μια καταιγίδα στο Καζακστάν και όταν έφτασαν μέχρι τη Ρωσία, το χιόνι που άρχισε να πέφτει, προς έκπληξη όλων, ήταν στις αποχρώσεις του πορτοκαλί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications