Ορεστιάδα: Σήμερα το συλλαλητήριο συμπαράστασης για τους Έλληνες στρατιωτικούς - Κινητοποίηση της Μακεδονίας (βίντεο)
Ορεστιάδα: Σήμερα το συλλαλητήριο συμπαράστασης για τους Έλληνες στρατιωτικούς - Κινητοποίηση της Μακεδονίας (βίντεο)

Σήμερα στην Ορεστιάδα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο συμπαράστασης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται αιχμάλωτοι στην Αδριανούπολη.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη στις 13:30, στην κεντρική πλατεία, για τον ανθυπολοχαγό Αγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν στον Έβρο από τους Τούρκους.

Σύμφωνα το evros-news, στο συλλαλητήριο θα δώσουν το παρών οι γονείς του Κούκλατζη, ενώ μαζί με τους γονείς του Μητρετώδη αναμένεται τη Δευτέρα να βρεθούν ξανά στην Αδριανούπολη, για να επισκεφθούν τα παιδιά τους στη φυλακή που κρατούνται.

«Να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε να γυρίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα παλικάρια μας πίσω. Είμαστε ρεαλιστές βλέπουμε ότι η υπόθεση αυτή ίσως έχει αρκετά χρονικά μακρύ δρόμο ακόμη αλλά εμείς θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα της καλής γειτνίασης, της φιλίας μεταξύ των δύο λαών και να μπορέσουμε να βροντοφωνάξουμε αυτό το αίτημά μας να γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω», δήλωσε το Σάββατο ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές της Μακεδονίας και γενικά της Βόρειας Ελλάδας, πολλοί είναι αυτοί που μαθαίνοντας ότι το μεσημέρι της Κυριακής θα υπάρξει το συλλαλητήριο υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη που ξεκίνησε με μπροστάρη τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ», έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να ταξιδέψουν στην ακριτική πόλη.

Μάλιστα έχουν υπάρξει και ενέργειες για “κλείσιμο” λεωφορείων από συλλόγους και φορείς, προκειμένου να έρθουν οργανωμένα στην Ορεστιάδα και να ενώσουν τις φωνές τους με τις χιλιάδες των Εβριτών, απαιτώντας από την Τουρκία την αποφυλάκιση των δύο παλλικαριών μας και απ’ την ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε οποιαδήποτε απαραίτητη ενέργεια για να τεθεί επιτέλους ένα τέλος στην αιχμαλωσία και την φυλάκιση των δύο στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών για την αυριανή συγκέντρωση που έχουν ήδη “αγκαλιάσει” δεκάδες σύλλογοι του νομού μας και της Θράκης, αναφέρει το πρόγραμμα που είναι:

«10:00 π.μ.: Αναχώρηση ποδηλατών με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ» και όποιων άλλων επιθυμούν με άλλα μεταφορικά μέσα από την κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας με προορισμό τις Καστανιές.

12:00 μ.μ.: Επιστροφή από τις Καστανιές

13:30 μ.μ.: Έναρξη συγκέντρωσης συλλόγων στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας.

Καλούμε όλον τον Εβρίτικο λαό, και όχι μόνο, να δώσει το «παρών» ως ένδειξη συμπαράστασης στους δυο στρατιωτικούς μας και τις οικογένειες τους !!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/03/2018 στις 10:00 το πρωί ξεκινάμε με ποδηλατοπορεία από την κεντρική πλατεία της πόλης μας με προορισμό το τελωνείο Καστανέων και επιστροφή στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.

Το κάλεσμα είναι για όλους!! Με ότι μέσο μεταφοράς επιθυμεί ο κάθε ένας!!

Η κίνηση μας αυτή έχει Ειρηνικό Χαρακτήρα και διάθεση συμπαράστασης στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Είμαστε υπερήφανοι για την στάση των δυο στρατιωτικών μας και των οικογενειών τους και θέλουμε να τους πούμε ότι Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι εδώ εμείς οι γείτονες ζούμε ειρηνικά και αρμονικά και τέτοιες ενέργειες με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να εκλείπουν .

Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε την άμεση αποφυλάκιση και τον επαναπατρισμό των παιδιών μας.

Δεν μιλάμε για κλείσιμο συνόρων σε καμία περίπτωση και ούτε πρόκειται να γίνει, δεν πάμε να πυροδοτήσουμε αλλά να συμπαρασταθούμε για το άδικο στα παιδιά μας.

Το ύφος μας έχει χαρακτήρα Ειρηνικό και συμπαράστασης!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ λοιπόν 11/03/2018 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας».

Πατέρας ανθυπολοχαγού: «Τα παιδιά μας είναι παιδιά όλης της Ελλάδας»

Για τη συνάντηση που είχε με τον αιχμάλωτο γιο του, ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη που κρατείται επί μία εβδομάδα μαζί με τον λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη στις φυλακές της Αδριανούπολης, μίλησε το πρωί στον Αnt1 ο Νίκος Μητρετώδης.

«Τα παιδιά μας δείχνουν γενναιότητα, έχουν υψηλό ηθικό, αλλά περιμένουμε ανταπόκριση και από την πολιτεία», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο πατέρας του ανθυπολοχαγού.

«Είδαμε τα παιδιά, είναι καλά, τους έχουν φερθεί καλά», είπε ο κύριος Νίκος Μητρετώδης στην πρωινή εκπομπή του Ant1, προσθέτοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο γενικά για το απεριόριστο ενδιαφέρον που δείχνει για τα παιδιά, που δεν είναι απλά παιδιά μας, είναι παιδιά όλης της Ελλάδας και περιμένουμε λύση επιτέλους, που είναι χρονοβόρα και ψυχοφθόρα».

«Το ηθικό τους ήταν καλό, είμαστε περήφανοι για το υψηλό ηθικό που διαθέτουν, δείχνουν γενναιότητα, θέλουμε ανταπόκριση και από την πολιτεία», τονίζει ο ίδιος, επισημαίνοντας παράλληλα την δύσκολη κατάσταση για την οικογένειά του, λέγοντας χαρακτηριστικά «άλλο το βίωμα, άλλο το συναίσθημα».

«Τώρα είμαστε σε αναμονή, η οποία είναι και ψυχοφθόρα, ενώ δεν υπάρχει καν κατηγορητήριο. Αυτό που ενδέχεται να απαγγελθεί είναι "απόπειρα εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή», είπε ακόμα βάσει των πληροφοριών που έχει από τους δικηγόρους που έχει ορίσει το ελληνικό προξενείο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Μητέρα Κούκλατζη: «Αισθάνομαι περήφανη αλλά δεν παύω να έχω τον πόνο μου που είναι ανείπωτος»

Κατάθεση ψυχής από τη μητέρα του αιχμαλώτου ΕΠΟΠ λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, η οποία μίλησε στον ΣΚΑΪ για όσα αισθάνεται και σκέφτεται μια εβδομάδα τώρα, που ο γιος της είναι στα χέρια των Τούρκων.

«Παρακαλώ να επιστρέψει το παιδί μου στο σπίτι», ήταν τα λόγια της το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως η αγωνία που ζει όλη η οικογένεια είναι μεγάλη και πως «έχουμε πίστη στο θεό και την πολιτεία ότι θα έχουμε αίσια έκβαση». «Προσευχόμαστε», πρόσθεσε η γυναίκα που διατηρώντας την αξιοπρέπειά της προσπαθεί να αντιμετωπίσει όσα ζει. «Αισθάνομαι περήφανη αλλά δεν παύω να έχω τον πόνο μου που είναι ανείπωτος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Κούκλατζη πάντως δεν παρέλειψε να καταγγείλει δημοσιογράφους, που όπως είπε την παγίδευσαν και δημοσιοποίησαν συνομιλία της, χωρίς εκείνη να έχει δώσει άδεια γι' αυτό. «Δεχόμαστε εκατοντάδες τηλεφωνήματα από όλο τον κόσμο, από κάθε γωνιά της Γης», ανέφερε κι ευχαρίστησε όσους της συμπαρίστανται, ζητώντας παράλληλα σεβασμό από όλους προς την οικογένειά της και όσα περνάει. «Εγώ θέλω να μην εκμεταλλεύονται τον πόνο τον δικό μας κάποιοι δημοσιογράφοι», είπε χαρακτηριστικά.

Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Παραγιουδάκης: «Στημένο το επεισόδιο από τους Τούρκους - Περίμεναν και έστειλαν καταδρομείς»

«Στημένο από την Τουρκία», χαρακτήρισε το επεισόδιο με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο την περασμένη Πέμπτη, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης.

Όπως είπε «τώρα, μπλέξαμε…», καθώς, εξήγησε, ότι τέτοιου είδους περιστατικά συμβαίνουν συχνά στη συνοριογραμμή, αλλά ποτέ δεν γίνονται συλλήψεις και «λύνονται επί τόπου».

«Από τη στιγμή που δεν επέστρεψαν άμεσα οι στρατιωτικοί, περιπλέκεται η υπόθεση. Αφού δεν τέλειωσε τις πρώτες ώρες στα σύνορα, μπλέξαμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Το λέω μέσα από την εμπειρία, ότι ήταν στυμμένο το θέμα. Τα παιδιά ήταν κατάλληλα προετοιμασμένα, δεν μπορούσαν να τους συλλάβουν έτσι. Αποκλείεται να τους συνέλαβαν απλοί Τούρκοι στρατιώτες. Πρέπει να ήταν κάποια άλλη δύναμη, εκπαιδευμένη για να το κάνει αυτό. Πρέπει να ήταν κάποια εδική ομάδα που είχε τέτοια εντολή. Οι Τούρκοι την είχαν στημένη στην Ελληνική περίπολο», τόνισε ο κ. Παραγιουδάκης.

«Στη θάλασσα εύκολα είναι να κάνεις εμβολισμούς, στον Έβρο δεν είναι εύκολο. Ξέρουν ότι εκεί δεν παίζουμε. Υπάρχει μια άτυπη συμπεριφορά, ότι δεν συλλαμβάνεις εύκολα. Θεωρώ ότι είχε στηθεί το επεισόδιο», πρόσθεσε.

Τέλος ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός Εθνικού συμβουλίου Ασφαλείας.

pronews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications