Νότια Κορέα: Ενσωμάτωση του συστήματος σκοπευτικού επί κάσκας JHMCS II στα F-16 (βίντεο)
Νότια Κορέα: Ενσωμάτωση του συστήματος σκοπευτικού επί κάσκας JHMCS II στα F-16 (βίντεο)

Η Σεούλ συνεχίζει να επενδύει στην Ένοπλες Δυνάμεις της και συγκεκριμένα στην Αεροπορία της ειδικά μετά τις συνεχόμενες απειλές της Πιονγιάνγκ για πόλεμο στην Κορεατική Χερσόνησο.​

Η Elbit Systems of America ανακοίνωσε οτι η κοινοπραξία με την Rockwell Collins, Rockwell Collins ESA Vision Systems, LLC (RCEVS) θα ενσωματώσει το σύστημα σκοπευτικού επί κάσκας II (JHMCS II) στα F-16 αεροσκάφη της Νοτίου Κορέας.

«Το επόμενης γενιάς σύστημα επί κάσκας αλλάζει τα δεδομένα στις δυνατότητες επίγνωση κατάστασης των πιλότων, σχολίασε ο Ραναν Χοροούιτζ, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Elbit Systems of America. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε στους αεροπόρους των ΗΠΑ και των συμμάχων την τεχνολογία και τις ικανότητες που χρειάζονται για το αποφασιστικό πλεονέκτημα στην αποτελεσματικότητα της αποστολής και την ασφάλεια του πιλότου.

Η έκδοση της κάσκας JHMCS II της Αεροπορίας της Νοτίου Κορέας (ROKAF) προσφέρει στους πιλότους επαυξημένη επίγνωση κατάστασης κατά τη διάρκεια των αποστόλων ημέρα και νύχτα με άμεση και ακριβή προβολή στην προσωπίδα των φίλιων, εχθρικών και αγνώστων στόχων.

Η λύση διόπτρας νυχτερινής παρατήρησης (NVG) και ψηφιακού προσοφθαλμίου (DEP) της JHMCS II επιτρέπει τους πιλότους να αλλάξουν με ευκολία από τις ημερήσιες στις νυχτερινές επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι καθώς πετούν χωρίς να μετακινήσουν την κάσκα. Με την λύση νυχτός JHMCS II NVG/DEP, οι πιλότοι μπορούν να πετούν με την συμβολογία του HMD κατά τη διάρκεια των ημερησίων και νυχτερινών αποστολών.

Όπως ο προκάτοχος του, έτσι και το δοκιμασμένο σε μάχη JHMCS, το JHMCS II παρέχει στους πιλότους και τα αεροπορικά πληρώματα την ικανότητα να διευθύνουν αισθητήρες και να στοχεύουν τα όπλα.

Το σύστημα JHMCS II περιλαμβάνει επίσης ένα ενυπάρχον μονοπάτι μελλοντικής ανάπτυξης προς ενίσχυση των ικανοτήτων που περιλαμβάνουν έγχρωμη συμβολογία που δημιουργείται από μια πηγή ψηφιακής εικόνας, έγχρωμο βίντεο και επιτήρηση υγείας πιλότου.

Το JHMCS χρησιμοποιείται απο τα αεροσκάφη F-15, F-16 και F/A-18. Elbit Systems of America και Rockwell Collins, μέσω της κοινοπραξίας RCEVS, προσφέρουν επίσης το σύστημα επί κάσκας του F-35.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications