Kinzhal : Ο νέος υπερηχητικός πύραυλος της Ρωσίας (Βίντεο)
Kinzhal : Ο νέος υπερηχητικός πύραυλος της Ρωσίας (Βίντεο)

Με επιτυχία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο άμυνας, στέφθηκε η δοκιμή του υπερηχητικού πυραύλου Kinzhal , που ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε αποκαλέσει πρόσφατα «ιδανικό όπλο».

Ο πύραυλος Kinzhal εκτοξεύθηκε από ένα μαχητικό MiG-31, που απογειώθηκε από αεροδρόμιο στη νότια Ρωσία. «Η εκτόξευση προχώρησε όπως είχε σχεδιαστεί κι ο υπερηχητικός πύραυλος έπληξε τον στόχο», ανέφερε το υπουργείο.

Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα ένα βίντεο με δύο πιλότους να προετοιμάζονται για την πτήση και να τρέχουν προς ένα μαχητικό. Υπό τους ήχους πατριωτικού εμβατηρίου διακρίνεται λίγο αργότερα στις εικόνες το μαχητικό να απογειώνεται κι ένας πύραυλος να εκτοξεύεται αφήνοντας πίσω του φωτεινά χνάρια στον ουρανό.

Ο πύραυλος Kinzhal δραστικού βεληνεκούς 2.000 χλμ, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, ήταν ένα από τα όπλα που παρουσίασε ο Πούτιν στο διάγγελμά του για την κατάσταση του Έθνους προ ημερών, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 18ης Μαρτίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι ο πύραυλος πετά με ταχύτητα δεκαπλάσια του ήχου και μπορεί να παρακάμψει όλα τα συστήματα αεράμυνας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications