Καταρρέει το Facebook με απώλειες 50 δισ. ευρώ αυτά έχει η λογοκρισία σε ανεξάρτητες πήγες και προώθηση του συστήματος!
Καταρρέει το Facebook με απώλειες 50 δισ. ευρώ αυτά έχει η λογοκρισία σε ανεξάρτητες πήγες και προώθηση του συστήματος!

Υπό κατάρρευση βρίσκεται η μετοχή του Facebook μετά τη διάσταση που παίρνει το σκάνδαλο της παράνομης χρήσης προσωπικών δεδομένων 50 εκατ. χρηστών του από την εταιρεία Cambridge Analytica, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε πάλι με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση του κοινωνικού μέσου δικτύωσης να συρρικνώνεται ξεπερνώντας τα 50 δισ. δολάρια σε απώλειες.

Ο Ζούκερμπεργκ επέλεξε να λύσει τη σιωπή του το βράδυ της Τετάρτης μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Wall Street, μία ημέρα που η μετοχή του Facebook κατέγραψε μικρά κέρδη.

Μόνο τη Δευτέρα η μετοχή υποχώρησε κατά 6,77%, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να συρρικνωθεί περισσότερο από 35 δισ. δολάρια σε μία ημέρα. Την Τρίτη συνεχίστηκε το «κατρακύλισμα» κατά 5,3%, που μεταφρασμένο με όρους κεφαλαιοποίησης σημαίνει απώλειες περισσότερο από 50 δισ. δολάρια.

Το σκάνδαλο Cambridge Analytica ήταν αφορμή για την έναρξη της διαδικτυακής εκστρατείας με σύνθημα «εγκαταλείψτε το Facebook»(#deletefacebook).

Ο Μπράιαν Άκτον, συνιδρυτής της εφαρμογής αποστολής μηνυμάτων WhatsApp -την οποία αγόρασε το 2014 το Facebook, έναντι 19 δισ. δολ.- ένωσε τη φωνή του με αυτή πολλών άλλων χρηστών του Διαδικτύου που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

«Έχει έρθει η ώρα. #deletefacebook», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Άκτον που πλέον εργάζεται στη Signal, μια εταιρεία αντίπαλη της WhatsApp.

«Σβήστε το και ξεχάστε το. Έχει έρθει η ώρα να ενδιαφερθούμε για την ιδιωτικότητά μας», τόνισε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications