Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και αφρικανική σκόνη την Κυριακή
Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και αφρικανική σκόνη την Κυριακή

Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές προβλέπονται την Κυριακή αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια, πιθανώς το μεσημέρι πρόσκαιρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στα νησιά του

βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τα δυτικά, ενώ ευνοείται σημαντική μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέον νότιοι στο Αιγαίο 8 πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν, ενώ θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Στην Αττική παρουσιάζονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το απόγευμα θα σημειωθεί βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στα ανατολικά τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ, ενώ βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, ενώ από το βράδυ θα σημειωθούν ξανά τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου τη νύχτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 που γρήγορα θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Ωστόσο, από το βράδυ θα στραφούν ξανά σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα, ενώ βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη παρουσιάζονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες, ενώ βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 και στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 19/3/2018
Την Δευτέρα αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στα βόρεια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές και χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ, ενώ βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications