Καρακώστα για Έλληνες στρατιωτικούς: Τι θέλετε να πούμε; Επειδή έδωσε αναβολή το δικαστήριο ανοίγουμε πόλεμο με την Τουρκία;
Καρακώστα για Έλληνες στρατιωτικούς: Τι θέλετε να πούμε; Επειδή έδωσε αναβολή το δικαστήριο ανοίγουμε πόλεμο με την Τουρκία;

Χαρακτήρισε «ελαφριά» την κατηγορία εναντίον των δύο και τόνισε ότι ο Τσίπρας δεν πρέπει να μπει στη διαδικασία να τηλεφωνήσει στον Ερντογάν για να ζητήσει την αποφυλάκισή τους Την άποψή της ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να τηλεφωνήσει στην τουρκική πολιτική ηγεσία για να ζητήσει την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα.

«Δεν πρέπει να μπει ο Τσίπρας σ’ αυτή τη διαδικασία» είπε η κυρία Καρακώστα ερωτηθείσα αν ο πρωθυπουργός πρέπει να τηλεφωνήσει στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ζητώντας την αποφυλάκιση των δύο στελεχών του ελληνικού στρατού που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

«Η κατηγορία που έχει απαγγελθεί είναι μια κατηγορία αρκετά ελαφριά» ήταν η εκτίμηση της κυρίας Καρακώστα η οποία συνέχισε: «Η δικαιοσύνη της Τουρκίας έχει τεράστιο πρόβλημα, είναι μια χώρα αντιδημοκρατική, και επιπλέον ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι έχει απολύσει τους κόσμου τους δικαστές που δεν συμφωνούν μαζί του».

«Πρέπει να αντιμετωπιστούν με ηρεμία, με ψυχραιμία, δεν υπάρχει καμία υποχώρηση» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση. Απευθυνόμενη στο συνομιλητή της βουλευτή της ΝΔ και τους δημοσιογράφους του Σκάι η κυρία Καρακώστα επισήμανε: «Δηλαδή εσείς τι θέλετε να πούμε; Επειδή έδωσε αναβολή το δικαστήριο ανοίγουμε πόλεμο με την Τουρκία; Όχι, θα περιμένουμε άλλες τρεις ημέρες, δύο μείναμε τώρα να δούμε τι θα κάνουμε…».

Προφανώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί ότι το δικαστήριο στην Αδριανούπολη δεν ανέβαλε τη λήψη απόφασης επί του αιτήματος να αποφυλακιστούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αλλά αποφάσισε να απορρίψει την έφεση που έκαναν τα δύο στελέχη του ελληνικού στρατού, διατάζοντας τη συνέχιση της κράτησής τους σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης θα παραμείνουν κρατούμενοι για άγνωστο διάστημα, αφού πρώτα πρέπει να τους απαγγελθούν κατηγορίες και έπειτα να πραγματοποιηθεί η δίκη τους. Πώς η Εύη Καρακώστα θεωρεί ότι είναι ζήτημα δύο-τριών ημερών είναι ένα ερώτημα που μόνο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να απαντήσει…

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της κυρίας Καρακώστα στον Σκάι:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications